ΧΡΗΜΑ

Πλημμυροπαθείς: Περισσότερα από 8,17 εκατ. ευρώ πρώτης αρωγής καταβλήθηκαν σε μια εβδομάδα

Πλημμυροπαθείς: Περισσότερα από 8,17 εκατ. ευρώ πρώτης αρωγής καταβλήθηκαν σε μια εβδομάδα
Πλημμυρισμένη κατοικία στη Θεσσαλία IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι καταβολές πρώτης αρωγής, με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο να ενημερώνει πως την περασμένη εβδομάδα καταβλήθηκαν 8,17 εκατομμύρια ευρώ σε 3.211 πολίτες. 

Συνολικά, έχουν καταβληθεί πάνω από 72 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 17.000 πολίτες, μετά από ελέγχους και διασταυρώσεις.

Να σημειωθεί πως, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο arogi.gov.gr για τη χορήγηση πρώτης αρωγής λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Στη Μαγνησία, αθροιστικά και μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, έχουν καταβληθεί, μετά από ελέγχους και διασταυρώσεις, 6.626.428 ευρώ σε 2.001 πολίτες που επλήγησαν. Το εν λόγω ποσό κατανέμεται σε 4,68 εκατ. ευρώ σε 1.356 φυσικά πρόσωπα για την κάλυψη της οικοσκευής και τις πρώτες επισκευαστικές εργασίες, 0,21 εκατ. ευρώ σε 40 φυσικά πρόσωπα για την πρώτη αρωγή έναντι της στεγαστικής συνδρομής, και 1,73 εκατ. ευρώ προς 605 επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και αγρότες – εκ των οποίων οι περισσότερες είναι επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ