Ξεκινά το «Καλάθι του Άη Βασίλη» - Ποιες αγορές αφορά
Από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου οι καταναλωτές θα μπορούν να εκμεταλλεύονται το «καλάθι του Άη Βασίλη», σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν να αγοράζουν παιδικά παιχνίδια σε προσιτές τιμές.
Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την Δευτέρα (11/12) από το βήμα της Βουλής πως η λίστα με τα παιχνίδια θα αποστέλλεται στο υπουργείο και θα ελέγχεται για να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος περί αθέμιτης κερδοφορίας.
«Το καλάθι θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένης λίστας παιχνιδιών, τα οποία θα προσφέρονται σε προσιτές τιμές από τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.
«Όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εξειδικεύονται στη πώληση παιχνιδιών, υποχρεώνονται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με παιχνίδια τα οποία θα παρέχουν σε προσιτές τιμές. Η λίστα αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα παιχνίδι για κάθε κατηγορία που εμπορεύεται το κατάστημα» εξήγησε.
Καταλήγοντας, ο υπουργός διευκρίνισε ότι προαιρετικά, και αν το θέλουν, μπορούν και επιχειρήσεις με κάτω από ένα εκατομμύριο μεικτό τζίρο να διαθέτουν «καλάθι του Άη Βασίλη» αλλά δεν καθίσταται υποχρεωτικό.
Επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα: Χιλιάδες αστυνομικοί, drones και απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο
22:38
Κατερίνη: Προφυλακίστηκαν δύο στρατιωτικοί για απάτη 8 εκατ. δολαρίων με κρυπτονομίσματα
22:26
Λέων για Μαζωνάκη: Πλασμαφαίρεση και μέθη, επιδεινώνουν την ισχαιμία οδηγώντας στο θάνατο
22:14
Γιαγιά συνελήφθη για επίθεση σε βάρος νηπιαγωγού στα Πατήσια
22:02