Ξεκινά το «Καλάθι του Άη Βασίλη» - Ποιες αγορές αφορά
Από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου οι καταναλωτές θα μπορούν να εκμεταλλεύονται το «καλάθι του Άη Βασίλη», σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν να αγοράζουν παιδικά παιχνίδια σε προσιτές τιμές.
Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την Δευτέρα (11/12) από το βήμα της Βουλής πως η λίστα με τα παιχνίδια θα αποστέλλεται στο υπουργείο και θα ελέγχεται για να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος περί αθέμιτης κερδοφορίας.
«Το καλάθι θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένης λίστας παιχνιδιών, τα οποία θα προσφέρονται σε προσιτές τιμές από τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.
«Όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εξειδικεύονται στη πώληση παιχνιδιών, υποχρεώνονται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με παιχνίδια τα οποία θα παρέχουν σε προσιτές τιμές. Η λίστα αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα παιχνίδι για κάθε κατηγορία που εμπορεύεται το κατάστημα» εξήγησε.
Καταλήγοντας, ο υπουργός διευκρίνισε ότι προαιρετικά, και αν το θέλουν, μπορούν και επιχειρήσεις με κάτω από ένα εκατομμύριο μεικτό τζίρο να διαθέτουν «καλάθι του Άη Βασίλη» αλλά δεν καθίσταται υποχρεωτικό.
Αγροτοσυνδικαλιστής ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις 122.000 ευρώ - «Δεν θα σιωπήσω, είμαι αθώος» (vid)
19:20
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες στην Πάτρα - Πάνω από 120.000 ευρώ η λεία
19:10
Ρώσοι απήγαγαν 50 Ουκρανούς από ένα χωριό στο Σούμι
18:58
Πηγές ΑΑΔΕ για τον έλεγχο στον Σύλλογο των Τεμπών: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου
18:46