Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πλημμυροπαθείς - Μέχρι 22 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις
Ανανεώθηκε:
Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (14/12) στους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες που εκδηλώθηκαν το φθινόπωρο.
Ειδικότερα, την Πέμπτη πιστώθηκαν 3.519.235 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.
Από τα χρήματα αυτά 1.636.816 ευρώ σε 600 φυσικά πρόσωπα για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για πληρωμές που προέκυψαν μέσα από τις διασταυρώσεις που έκαναν τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr.
Παράλληλα, διενεργήθηκαν πληρωμές 1.102.419 ευρώ προς 170 δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και πληρωμές ύψους 780.000 ευρώ προς 224 επιχειρήσεις ως πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, έχει ανοίξει εκ νέου και θα παραμείνει ανοιχτή έως 22 Δεκεμβρίου.
Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο συγκυβερνήτης της Flydubai ήθελε να ρίξει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν
20:57
Λαγουβάρδος: «Από τα πιο ακραία φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών» στην Κρήτη- Ξεκινούν οι αυτοψίες
20:47
Εκρήξεις κοντά στο νησί Κεσμ του Ιράν - Στα ύψη η ένταση με τις ΗΠΑ
20:45
Σοβαρό ατύχημα στη 2η Ανάβαση Αγρινίου: Τρελή πορεία αγωνιστικού - Στη ΜΕΘ με κακώσεις ο οδηγός
20:37