Βελτιώνονται οι ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τα άτομα με αναπηρία
Βελτιώνονται οι ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τα άτομα με αναπηρία, καθώς, πλέον τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% θα εντάσσονται στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών με αυξημένα όρια στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Έτσι, θα ωφελούνται από την πρόβλεψη του νόμου για τους ευάλωτους οφειλέτες που ορίζει την αυτόματη και υποχρεωτική αποδοχή από τράπεζες και Δημόσιο της πρότασης αναδιάρθρωσης του χρέους τους στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.
«Είναι υποχρεωτική για τους servicers, τα funds και όσα δάνεια υπάρχουν στις τράπεζες, η ρύθμιση μέσω του εξωδικαστικού.
Δυστυχώς παραμένει για τους υπόλοιπους προαιρετική, όσον αφορά τα funds, η ρύθμιση μέσω του εξωδικαστικού των υποχρεώσεων των δανειακών.
Γίνονται κάποια βήματα, ελπίζω στο μέλλον να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις», λέει, μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση του εξωδικαστικού, το επιτόκιο ορίζεται σε 3% σταθερό για 3 έτη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τα άτομα με αναπηρία «μπαίνουν» στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό - Διευρύνονται τα κριτήρια
Παπαστράτος: Τζίρος άνω του 1 δισ. ευρώ και ισχυρή ανάπτυξη με νέες επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ
18:54
Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος την Δευτέρα - Πού καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία
18:45
Φωτιά σε δασική έκταση στο Μέτσοβο Ιωαννίνων - Σηκώθηκε ένα ελικόπτερο
18:43
Στα 117 εκατ. ευρώ οι δωρεές προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τον Ιούλιο του 2023
18:35