Αύξηση συντάξεων: Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι και πότε θα γίνει
Συνταξιούχος
ΕUROKINISSIΑυξημένες θα είναι οι συντάξεις για περισσότερους από 2 εκατομμύρια συνταξιούχους, με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να εκτιμά πως θα κυμανθεί μεταξύ 2,2% και 2,5%.
Όπως εξήγησε, πλέον η αύξηση των συντάξεων προκύπτει από αλγόριθμο με βάση τον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η αύξηση θα φανεί στα τέλη του προσεχούς Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, θα δοθεί έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά.
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα είναι έως 200 ευρώ και εξαρτάται από το άθροισμα των κύριων συντάξεων, που λαμβάνουν».
Αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, η υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι, πέρα από τη διπλάσια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που ανακοινώθηκε για το 2025, θα υπάρξει μείωση κατά 0,5% και το 2027. Συνεπώς, μέχρι το 2027, ο σχεδιασμός είναι να έχουν μειωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 5,9 ποσοστιαίες μονάδες.
Μελόνι: Το διεθνές δίκαιο πρέπει να τυγχάνει προστασίας - Χωρίς κανόνες, θα είμαστε πιο εκτεθειμένοι
14:50
«Επιτυχία για τη γερμανική και ευρωπαϊκή οικονομία» η Mercosur, λένε οι Γερμανοί βιομήχανοι
14:40
Συμπλοκή στα κρατητήρια Θεσσαλονίκης: Κρατούμενος ξυλοκόπησε 51χρονο αστυνομικό - Δύο συλλήψεις
14:30
Σε ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης
14:19