Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων
Υποβολή αιτήσεων
FREEPIKΞεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 13:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων, ηλικίας 18 ετών και άνω, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 2.000 νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης για άτομα άνω των 18 ετών σε επιχειρήσεις που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών σε νέες θέσεις εργασίας θα λάβουν επιχορήγηση από 50% έως 70% του συνολικού κόστους (μισθός και ασφαλιστικές εισφορές), ανάλογα με το καθεστώς ενίσχυσης.
Το ανώτατο μηνιαίο ποσό επιχορήγησης ορίζεται σε 875,00 ευρώ για 12 μήνες.
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) ή του gov.gr, στον σύνδεσμο ΕΔΩ
Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί της σύμβουλοι προτείνουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος απασχόλησης ανέρχεται έως το ποσό των 21.000.000,00 ευρώ και θα καλυφθεί με πόρους της ΔΥΠΑ.
Για τη Δημόσια Πρόσκληση και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανοιχτή η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τους δικαιούχους του Voucher των 750 ευρώ - Πώς θα κάνετε αίτηση
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης των πληρωμών έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου
SPONSORED
Ιταλία: Η Μελόνι στέλνει 300 εκατ. ευρώ στα σχολεία για την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης
20:44
Επιστολή Μπιλιράκη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ζητά παρέμβαση των ΗΠΑ στο νόμο για τη «Γαλάζια Πατρίδα»
20:34
Κάθειρξη 10 ετών σε 42χρονο για τον βιασμό 18χρονης σε Ψυχιατρική κλινική στην Κρήτη
20:25
Μητσοτάκης: «Γκάζι» για εκλογές το 2027, συσπείρωση στη ΝΔ και επίθεση στην «τοξική αντιπολίτευση»
20:17