ΑΑΔΕ: Έως 11/9 η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για αγροτεμάχια πειραματικής σποράς στην ΕΑΕ 2025
Το κτήριο της ΑΑΔΕ
INTIME NEWSΈως και την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2026 έχουν τη δυνατότητα οι παραγωγοί, που έχουν προβεί σε σπορά αγροτεμαχίων για πειραματικούς σκοπούς, να τακτοποιήσουν τις σχετικές εκκρεμότητες στις δηλώσεις τους, ενόψει της ολοκλήρωσης των πληρωμών για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2025.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η διαδικασία αφορά γεωργούς των οποίων τα τιμολόγια αγοράς σπόρου εμφανίζουν μηδενική αξία, λόγω του πειραματικού χαρακτήρα της καλλιέργειας.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί πρέπει να προσέλθουν άμεσα στις αρμόδιες κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Ελέγχων και Ενισχύσεων (ΠΔΕΕ) της ΑΑΔΕ, προκειμένου να δηλώσουν το ακριβές είδος της καλλιέργειας.
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή, η εξέταση και επιβεβαίωση των δηλωθέντων στοιχείων κρίνεται απαραίτητη, ώστε τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια να συμπεριληφθούν στην επερχόμενη πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης.
Τελος, η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι μετά την παρέλευση της 11ης Σεπτεμβρίου 2026 δεν θα γίνονται δεκτά νέα αιτήματα για την τακτοποίηση της συγκεκριμένης εκκρεμότητας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αφθώδης πυρετός: Παράταση και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στους πληγέντες στη Μυτιλήνη
Μυτιλήνη: Παράταση και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τον αφθώδη πυρετό
Συναγερμός στο Μεξικό: Εντοπίστηκε πολύ επικίνδυνη αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο - Έκτακτα μέτρα
08:46
Χάρι και Μέγκαν: Η επιστροφή στη Βρετανία που θύμισε βασιλική περιοδεία
08:43
ΕΕ: Νοέμβριο οι αποφάσεις για τον προϋπολογισμό - Οι πιέσεις Κόστα, η στάση Μακρόν και οι «φειδωλοί»
08:39
Βανς για Γκίλφοϊλ: «Κατάπτυστο αν κάποιος πουλάει πρόσβαση στον Λευκό Οίκο-Να υποστεί τις συνέπειες»
08:23