ΔΙΕΘΝΗ

Οι 10 καλύτερες εταιρείες για να δουλέψει κανείς το 2023

Οι 10 καλύτερες εταιρείες για να δουλέψει κανείς το 2023
Κορυφαία μεταξύ των 100 εταιρειών είναι μια νέα προσθήκη στην κατάταξη Pixabay

Την 15η ετήσια λίστα με τις κορυφαίες επιχειρήσεις – εργοδότες του 2023 στις ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα η Glassdoor.

Η ενημερωμένη κατάταξη των καλύτερων εταιρειών για να δουλέψει κανείς το 2023 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ανώνυμες αξιολογήσεις εργαζομένων αφήνει εκτός των κορυφαίων θέσεων, μερικές από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες.

Κορυφαία μεταξύ των συνολικά 100 εταιρειών που περιλαμβάνει η λίστα είναι η Gainsight, μια νέα προσθήκη στην κατάταξη. H εταιρεία λογισμικού έλαβε θετικές κριτικές από τους εργαζομένους της, ειδικά για την διαφάνεια σε διοικητικό επίπεδο, την πολιτική «ποικιλομορφίας και συμπερίληψης», τις ευκαιρίες ανέλιξης καριέρας και η ευελιξία, όπως η τηλεργασία και οι απεριόριστες ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών.

Ο τεχνολογικός τομέας συνεχίζει να είναι αυτός με την εντονότερη παρουσία στην λίστα, σύμφωνα με τον κορυφαίο οικονομικό αναλυτή της Glassdoor, Daniel Zhao, ωστόσο επισημαίνει πως την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός κλάδος είχε μια πορεία με πολλές διακυμάνσεις το 2022 και «ηχηρές» απουσίες στην φετινή κατάταξη.

Πρόκειται για εταιρείες – γίγαντες όπως είναι η Meta (πρώην Facebook) και η Apple, οι οποίες συνήθως καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις και βρέθηκαν κοντά στη μέση των top 100 στην κατάταξη του 2022. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η Apple δεν έχει καμία θέση στην κατάταξη, από την αρχή των αξιολογήσεων, το 2009 και πιθανότερος λόγος είναι η υποχρεωτική επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία, μετά από μια περίοδο ευελιξίας και τηλεργασίας.

Η δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως ή με ένα υβριδικό μοντέλο είναι κάτι που εκτιμούν ιδιαιτέρως οι εργαζόμενοι, σημειώνει ο Zhao.

Η μητρική της Google, Alphabet και η Bain & Company είναι πλέον οι μοναδικές δύο εταιρείες που έχουν σταθερή παρουσία στην κατάταξη τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι δέκα κορυφαίες εταιρείες της κατάταξης «Best Places to Work 2023 είναι οι:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ