ΔΙΕΘΝΗ

Disney: Νέα οδηγία για υποχρεωτική «επιστροφή» στα γραφεία

Disney: Νέα οδηγία για υποχρεωτική «επιστροφή» στα γραφεία
Πλέον οι εργαζόμενοι απαιτείται να έχουν φυσική παρουσία στα γραφεία για τουλάχιστον τέσσερις μέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Πέμπτη Jordan Strauss/Invision/AP

Η επιστροφή του επί τέσσερις δεκαετίες διευθύνοντα σύμβουλου Bob Iger, μετά από μια σύντομη αποχώρηση που κράτησε λιγότερο από έναν χρόνο, έφερε το τέλος της τηλεργασίας στην Disney.

Πλέον οι εργαζόμενοι απαιτείται να έχουν φυσική παρουσία στα γραφεία για τουλάχιστον τέσσερις μέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Πέμπτη, περιορίζοντας το ευέλικτο μοντέλο υβριδικής τηλεργασίας που είχε υιοθετήσει ο αμερικανικός «κολοσσός» ψυχαγωγίας μόνο για την ημέρα της Παρασκευής, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι εργαζόμενοι της Disney, έλαβαν επιστολή του Bob Iger, στην οποία σημείωνε την άποψη του ότι η πρόσωπο με πρόσωπο συνεργασία αποτελεί «κλειδί σε ένα δημιουργικό κλάδο όπως ο δικός μας» και εξηγούσε πως «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ικανότητα σύνδεσης, παρακολούθησης και δημιουργίας με τους ομοίους μας που προέρχεται από τη φυσική (παρουσία), ούτε την ευκαιρία επαγγελματικής εξέλιξης (που απορρέει) από το να μαθαίνουμε από ηγέτες και μέντορες».

«Είναι η πεποίθηση μου πως η αυξημένη από κοινού συνεργασία μέσω φυσικής παρουσίας θα ωφελήσει τη δημιουργικότητα της εταιρείας, την κουλτούρα, αλλά και τις καριέρες των εργαζομένων».

Σημειώνεται πως η Disney προστίθεται στην ολοένα αυξανόμενη λίστα των εταιρειών που θέλουν την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία, βάζοντας φρένο στην πολιτική ευέλικτης εργασίας που επιβλήθηκαν εν μέσω της πανδημίας, όπως η Tesla, η Uber, η Twitter και η Snap. Η απόφαση του Άιγκερ έπεται της πρόσφατης επαναφοράς του εν μία νυκτί στο «πηδάλιο» του ομίλου, μετά τη «βουτιά» της μετοχής της εταιρείας και της κάτω των εκτιμήσεων απόδοσης της διαδικτυακής πλατφόρμας streaming Disney+.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ