Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ) προς G20: Πάρτε άμεσα μέτρα κατά του πληθωρισμού
Ανανεώθηκε:
Για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων αντιμετώπισης του πληθωρισμού προειδοποίησε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα αξιωματούχους από την ομάδα κρατών G20.
Η Γκεοργκίεβα προειδοποίησε για ότι η «εξαιρετικά ασταθής» εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη, αν επικρατήσουν υψηλότερες τιμές.
Η ίδια, μιλώντας στη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Ινδονησία, δήλωσε ότι η κλιμάκωση των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, έχει αυξήσει την πίεση στις τιμές των προϊόντων και της ενέργειας, ενώ οι οικονομικές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται πιο δύσκολες, αναφορικά με τις προβλέψεις.
Την ίδια στιγμή, οι δυσκολίες από την πανδημία COVID-19, αλλά και τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού εξακολουθούν να κάνουν πιο δύσκολες στις οικονομικές δραστηριότητες.
Οι πιέσεις που δέχονται οι χώρες που έχουν μεγάλο εξωτερικό χρέος είναι ακόμη μεγαλύτερες, ενώ η κατάσταση διαχείρισης του εξωτερικού χρέους «επιδεινώνεται ταχύτατα», υπογράμμισε η ίδια, σύμφωνα με ένα κείμενο των δηλώσεών της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο «κόκκινο» οι διεθνείς αγορές: Πληθωρισμός και επιτόκια επιταχύνουν την περιδίνηση
Το ΔΝΤ θα υποβαθμίσει ξανά την εκτίμηση για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022
Liveblog: Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ - Το Ισραήλ σφυροκοπά το Ιράν - «Έχουμε χτυπήσει πάνω από 13.000 στόχους» λένε οι ΗΠΑ
07:27
ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ : Στην Επιτροπή Δεοντολογίας οι «11» της ΝΔ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Διαχείριση κρίσης και δημοσκοπικές αναταράξεις
07:19
Συνελήφθη απόστρατος στην Αυστραλία μετά από έρευνα για εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν
07:15
Έκκληση Γκουτέρες σε ΗΠΑ και Ισραήλ: «Μη βομβαρδίζετε πολιτικές υποδομές στο Ιράν»
07:10