ΔΙΕΘΝΗ

Αποχωρεί από τη Ρωσία η H&M

Αποχωρεί από τη Ρωσία η H&M
Η Ρωσία αποτελούσε την έκτη μεγαλύτερη αγορά της H&M.

Τον τερματισμό των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία ανακοίνωσε η H&M. Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ένδυσης λιανικής παγκοσμίως μπαίνει έτσι στον μακρύ κατάλογο των εταιρειών που αποχωρούν από τη ρωσική αγορά.

Η H&M είχε ανακοινώσει από τις 2 Μαρτίου ότι αναστέλλει της δραστηριότητες στη Ρωσία και σε σημερινή δήλωσή της η η διευθύνουσα σύμβουλος, Helena Helmersson ανέφερε ότι «έπειτα από προσεκτική εξέταση, θεωρούμε ότι είναι αδύνατο, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία».

Η εταιρεία, σκοπεύει να επαναλειτουργήσει προσωρινά τα φυσικά καταστήματα για περιορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να πουλήσει το υπόλοιπο απόθεμα που διαθέτει στη Ρωσία.

Σημειώνεται πως η H&M δραστηριοποιούνταν στη Ρωσία από το 2009 και η χώρα αποτελούσε την έκτη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, η οποία είχε αυξήσει τα καταστήματά της εκεί ενώ μείωσε τα φυσικά καταστήματα σε πολλές άλλες αγορές.

Όλη η διαδικασία αποχώρησης από τη Ρωσία υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περί τις 2 δισ. σουηδικές κορόνες (191,3 εκατ. δολάρια), εκ των οποίων το 1 δισ. κορόνες αναμένεται να έχει αντίκτυπο στις ταμειακές ροές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ