ΔΙΕΘΝΗ

Τζεφ Μπέζος: Προειδοποιεί για ύφεση τους επόμενους μήνες και προτείνει την «αναβολή» αγορών

Τζεφ Μπέζος: Προειδοποιεί για ύφεση τους επόμενους μήνες και προτείνει την «αναβολή» αγορών
Οι δηλώσεις του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου έγιναν δέκα ημέρες πριν τη Black Friday, ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας για τους Αμερικανούς AP Photo/Reed Saxon

Ο ιδρυτής της Amazon,Τζεφ Μπέζος, προέτρεψε τους καταναλωτές να αναβάλουν τυχόν μεγάλες αγορές -προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο οικονομικής ύφεσης τους επόμενους μήνες- στην αποκλειστική συνέντευξή του στο CNNi όπου δεσμεύθηκε να δώσει το μεγαλύτερο μέρος των 124 δισ. δολαρίων περιουσίας του σε σε φιλανθρωπίες και οργανισμούς για το κλίμα.

Οι δηλώσεις του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου έγιναν δέκα ημέρες πριν τη Black Friday, ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας για τους Αμερικανούς.

«Η πιθανότητα επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών καθιστά συνετό να εξοικονομήσετε χρήματα» είπε και συμβούλεψε το καταναλωτικό κοινό να μην ξοδέψει χρήματα για καινούργια αυτοκίνητα, τηλεοράσεις και συσκευές αλλά να κρατήσει «λίγο ρευστό στην άκρη».

«Η οικονομία δεν φαίνεται πολύ καλή αυτή τη στιγμή» δήλωσε, έχοντας δίπλα του τη σύντροφό του, Λόρεν Σάντσεζ.

«Τα πράγματα επιβραδύνονται. Βλέπετε απολύσεις σε πολλούς πολλούς τομείς της οικονομίας» συνέχισε ο δισεκατομμυριούχος, ενώ συμβούλευσε και τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να αναβάλουν την αγορά νέου εξοπλισμού υπέρ της αύξησης των ταμειακών αποθεμάτων τους.

Εν τω μεταξύ ο διάδοχός του στη θέση του CEO της Αmazon, Άντι Τζάσι, αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να απολύει εργαζομένους μέχρι το 2023. Η διαδικασία των απολύσεων ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τις πρώτες απολύσεις.

«Η οικονομία παραμένει σε περιπλεγμένη κατάσταση και κάναμε προσλήψεις με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Άντι Τζάσι σε εσωτερικό σημείωμά του προς τους εργαζόμενους που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Amazon.

Σύμφωνα με αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, η Amazon θα προχωρήσει σε απόλυση 10.000 εργαζομένων, αριθμό που δεν επιβεβαίωσε ο CEO της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ