ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζεφ Μπέζος προειδοποιεί για ύφεση: «Ετοιμαστείτε για τα δύσκολα»

Ο Τζεφ Μπέζος προειδοποιεί για ύφεση: «Ετοιμαστείτε για τα δύσκολα»
Ο Μπέζος είναι ο πιο πρόσφατος παράγοντας που προειδοποιεί τους επενδυτές για τον κίνδυνο η αμερικανική οικονομία να περιέλθει σε ύφεση AP Photo/John Locher

Ο Τζεφ Μπέζος, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου - με περιουσία 129,6 δισ. ευρώ – μιλάει για το ενδεχόμενο της ύφεσης και συμβουλεύει να ετοιμαστούμε για την επερχόμενη κρίση.

Με ένα μήνυμα του στο Twitter, ο ιδρυτής της Amazon προειδοποιεί για την κατάσταση της οικονομίας και σημειώνει πως πιθανότατα έρχονται ακόμα πιο δύσκολες στιγμές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σάλομον στο αμερικανικό δίκτυο CNBC

«Ναι, οι πιθανότητες σε αυτή την οικονομία σας λένε να προετοιμαστείτε για τα δύσκολα» έγραψε ο Μπέζος.

Ο Μπέζος είναι ο πιο πρόσφατος παράγοντας που προειδοποιεί τους επενδυτές για τον κίνδυνο η αμερικανική οικονομία να περιέλθει σε ύφεση, μετά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του επικεφαλής της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σάλομον, αλλά και αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Υπενθυμίζεται πως ο CEO της Goldman Sachs ανέφερε πως οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν ισχυρές πιθανότητες να περάσουν σε ύφεση, κάτι που θα μπορούσε να κάνει πιο δύσκολες τις επενδυτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις.

«Πιστεύω ότι είναι καιρός να είμαστε προσεκτικοί και νομίζω ότι αν διευθύνεις μια επιχείρηση που βασίζεται στον κίνδυνο, είναι καιρός να σκεφτείς πιο προσεκτικά το πλαίσιο κινδύνου, την όρεξή σου για κινδύνους», είπε ο Σάλομον και πρόσθεσε πως: «Νομίζω ότι πρέπει να αναμένουμε μεγαλύτερη αστάθεια στον ορίζοντα τώρα. Αυτό δεν σημαίνει σίγουρα ότι έχουμε ένα πραγματικά δύσκολο οικονομικό σενάριο. Αλλά όσον αφορά την κατανομή των αποτελεσμάτων, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχουμε ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ