Ικανοποίηση Γερμανίας για την 15ετή συμφωνία με το Κατάρ για φυσικού αερίου (LNG)
«Τα 15 χρόνια είναι υπέροχα!», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, αναφερόμενος στη διάρκεια του συμβολαίου της Qatar Energy με την Brunsbüttel
Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύναψη συμφωνίας παράδοσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το Κατάρ, η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Ντόχα.
«Τα 15 χρόνια είναι υπέροχα!», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ, αναφερόμενος στη διάρκεια του συμβολαίου της Qatar Energy με την Brunsbüttel, μέσω της αμερικανικής Conoco Phillips για προμήθεια έως δύο τόνων αερίου ετησίως, απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες της συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι αρμόδια είναι η εταιρία. Περιορίστηκε να δηλώσει ωστόσο ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν και συμβόλαια μεγαλύτερης διάρκειας.
Η Γερμανία πάντως, τόνισε ο κ. Χάμπεκ, εξακολουθεί να φιλοδοξεί να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2045, με σταδιακή μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φυσικό αέριο: Δεκαπενταετής συμφωνία ανάμεσα σε Γερμανία και Κατάρ για το LNG
Ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ με αμέτρητες αγορές και ενισχυμένες αποδόσεις από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
10:56
Λήξη συναγερμού στην Ομόνοια – Διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία
10:55
Το κελάηδισμα των πουλιών έχει κοινά χαρακτηριστικά με την ανθρώπινη ομιλία και μουσική
10:48
Συνελήφθη 26χρονος φυγόποινος μετά από πεζή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη
10:45