ΔΝΤ: «ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα επιβραδύνουν ταυτόχρονα» - Δύσκολη χρονιά στην οικονομία
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Γενικής Διευθύντριας του του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, που μίλησε για μια «δύσκολη χρονιά» στην παγκόσμια οικονομία.
«Για το μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά καθώς οι κύριες κινητήριες δυνάμεις της παγκόσμιας ανάπτυξης, οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Κίνα αντιμετωπίζουν εξασθένηση της δραστηριότητας», δήλωσε ανήμερα Πρωτοχρονιάς η Διευθύντρια του ΔΝΤ.
Η νέα χρονιά θα είναι «πιο σκληρή από τη χρονιά που αφήνουμε πίσω», πρόσθεσε η Γκεοργκίεβα στην ειδησεογραφική εκπομπή του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου «Face the Nation».
Και σχετικά με τις τρεις κύριες οικονομίες, επανέλαβε: «Οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Κίνα είναι τρεις σημαντικές οικονομίες που δυστυχώς επιβραδύνουν όλες ταυτόχρονα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι φέρνει το 2023 για δανειολήπτες και καταθέτες - Πόσο θα ανέβουν τα επιτόκια
Τα ξένα brands που έρχονται στην ελληνική αγορά - Ποια αναμένονται
Οι μικρές στιγμές φροντίδας ξεκινούν από απλά πράγματα, όπως το πλύσιμο των ρούχων μας
10:00
Κατά 20% υποχωρεί η τιμή του ευρωπαϊκού αερίου μετά την κατάπαυση πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
10:00
Οδηγός στη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να χτυπήσει αστυνομικό για να αποφύγει τον έλεγχο - Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα
09:49
Αγορές: Ράλι στην Ασία έφερε η εκεχειρία ΗΠΑ και Τραμπ, κέρδη 4% για τον Nikkei - Στα 71.000 δολάρια το bitcoin
09:41