ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα ξένα brands που έρχονται στην ελληνική αγορά - Ποια αναμένονται

Τα ξένα brands που έρχονται στην ελληνική αγορά - Ποια αναμένονται
Το 2023 αναμένεται να συνεχιστούν οι αφίξεις διεθνών brands στην ελληνική αγορά Pixabay

Mέσα στο 2022 αρκετά διεθνή brands στον κλάδο του λιανεμπορίου έκαναν «ντεμπούτο» στην ελληνική αγορά κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023 με νέες αφίξεις αλλά και διεύρυνση του δικτύου των αλυσίδων που ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Στην ελληνική αγορά, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και της πίεσης που δέχεται το εισόδημα των πολιτών, φαίνεται πως βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης οι αλυσίδες χαμηλού κόστους.

Έτσι εντός του 2022 είχαμε την άφιξη της πολωνικής Pepco που ήδη μετρά τα πρώτα της καταστήματα στη χώρα μας καθώς και τη διεύρυνση των δικτύων των τουρκικών αλυσίδων LC Waikiki και Penti.

Ακόμη ένας πολωνικός όμιλος, η LPP, που δραστηριοποιείται στη γρήγορη μόδα αναπτύσσοντας συνολικά πέντε σήματα (Sinsay, Reserved, Cropp, House και Mohito) αναμένεται να επεκταθεί με φυσικά καταστήματα στη χώρα μας από το 2023 αρχικά στις μεγάλες πόλεις της χώρας, με το σήμα Sinsay. Σημειώνεται πως ο όμιλος LPP ήδη εξυπηρετεί τους Έλληνες καταναλωτές μέσω των οnline καταστημάτων του.

Εκτός από τις αλυσίδες οικονομικής ένδυσης ωστόσο, ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά δείχνουν στον αντίποδα και αλυσίδες με luxury προϊόντα. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στο 2022 η τουρκική Vakko έκανε το βήμα της ίδρυσης θυγατρικής στην Ελλάδα, ενώ αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις της.

Παράλληλα προς την.. Ελλάδα «κοιτάζουν» κι άλλα διεθνή brands από τον κλάδο της ένδυσης ώστε να επεκτείνουν τη δραστηριότητα τους στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα η είσοδος τους στην ελληνική αγορά.

Πέραν του κλάδου της ένδυσης, όμως ένα ακόμη brand αυτή τη φορά από τον κλάδο της υγείας και ευεξίας θα έρθει στη χώρα μας μέσα στο 2023 με φυσικά καταστήματα καθώς και ηλεκτρονικό κατάστημα. Πρόκειται για τα καταστήματα της βρετανικής εταιρείας Holland & Barrett οποία αναμένεται να ανοίξουν από τον Όμιλο Fourlis στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν από τη διοίκηση της Fourlis, στο πλαίσιο πρόσφατης τηλεδιάσκεψης των αναλυτών, για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους έχει προγραμματιστεί η λειτουργία τριών καταστημάτων Holland & Barrett στην Αθήνα, ταυτόχρονα με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Μέχρι το τέλος του 2023τα καταστήματα της βρετανικής εταιρείας στην ελληνική αγορά αναμένεται να φτάσουν τα 6.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ