SNB: Η ελβετική κεντρική τράπεζα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία της
Ανανεώθηκε:
Τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία της κατέγραψε το 2022 η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB), πάνω από 5 φορές υψηλότερες σε σχέση με το 2021.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, η SNB αναμένει πως για πρώτη φορά σε διάστημα 116 ετών, οι ετήσιες απώλειες το 2022 θα φτάσουν τα 132 δισ. ελβετικά φράγκα, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών (131 δισ. φράγκα) να αποδίδεται στην πτώση της αξίας των σωρευτικών αγορών ξένου νομίσματος.
Όπως αναφέρεται, η αξία των αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος που διακρατούσε η SNB για το 2022 μειώθηκε περίπου κατά 17% σε ετήσιο επίπεδο, με 784 δισ. φράγκα τον Δεκέμβριο του 2022, έναντι 945 δισ. φράγκων τον αντίστοιχο μήνα του 2021.
Οι θέσεις σε ελβετικά φράγκο είδαν πτώση στην αξία τους κατά περίπου 1 δισ. φράγκα, ενώ η SNB αποκόμισε περίπου 400 εκατ. φράγκα από τα αποθέματα χρυσού που είχε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αγορές: Αυτές είναι οι προβλέψεις των αναλυτών για το 2023 - Ο ρόλος των εκλογών
Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων Youth Pass 2026 - Ποιες δαπάνες επιτρέπονται
01:00
Ο «χάρτης» πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9 Απριλίου
00:30
Σύγχυση και αντιδράσεις για την ειδική άδεια παραμονής Γερμανών πολιτών στο εξωτερικό
23:59
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ: Με κομμένη την ανάσα: Ο πλανήτης περιμένει την λήξη της προθεσμίας του Τραμπ στο Ιράν - Εκκλήσεις για παράταση
23:55