ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Disney ανακοινώνει 7.000 απολύσεις

ΗΠΑ: Η Disney ανακοινώνει 7.000 απολύσεις
Οι εν λόγω θέσεις εργασίας αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το 3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της AP Photo

Ο Μπομπ Άιγκερ, ο γενικός διευθυντής της Disney, ανακοίνωσε την Τετάρτη (8/02)  ότι ο όμιλος θα «μειώσει» το προσωπικό του κατά περίπου 7.000 θέσεις, προκειμένου να κάνει εξοικονόμηση κόστους και να βελτιώσει την κερδοφορία ιδίως των πλατφορμών streaming του αμερικανικού γίγαντα της ψυχαγωγίας.

«Μολονότι είναι κάτι απαραίτητο για να αντιμετωπιστούν οι σημερινές δυσκολίες, δεν παίρνω ελαφρά αυτή την απόφαση», ανέφερε ο κ. Άιγκερ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης με αναλυτές στους οποίους παρουσίασε τα απογοητευτικά αποτελέσματα χρήσης τριμήνου της επιχείρησης.

Οι εν λόγω θέσεις εργασίας αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το 3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Οι περικοπές είναι πιθανό να επηρεάσουν κυρίως τα τμήματα ψυχαγωγίας και ESPN, παρόλο που η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

«Ο χορός των απολύσεων»

H πιο πρόσφατη είδηση για νέες απολύσεις έρχεται από την Zoom Video Communications η οποία ανακοίνωσε πως απολύει συνολικά 1.300 εργαζομένους της ή περίπου το 15% του προσωπικού της, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εταιρειών τεχνολογίας που έχουν ανακοινώσει επίσης μαζικές περικοπές προσωπικού.

Είχε προηγηθεί η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc, ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι απολύσεις έφθασαν σε υψηλό διετίας τον Ιανουάριο, καθώς ειδικά οι εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας μοιάζουν να παίρνουν μέτρα για το ενδεχόμενο να ενσκήψει ύφεση στις ΗΠΑ, υπέδειξε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Όπως σημειώνεται σχετικά στο δημοσίευμα, πολλές εταιρείες των τομέων της πληροφορικής και των ψηφιακών υπηρεσιών, ανάμεσα τους γίγαντες του κλάδου ανακοίνωσαν τελευταία πως θα προχωρήσουν σε απολύσεις ή περικοπές θέσεων εργασίας ευρείας κλίμακας, μετά το κύμα μαζικών προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν αυξήθηκε ραγδαία η ζήτηση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Οι Big Tech φαίνεται πως προχωρούν σε αυτά τα μέτρα λόγω της μείωσης των δαπανών καταναλωτών και εταιρικών πελατών τους, εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και αυξανόμενων επιτοκίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ