ΔΙΕΘΝΗ

Stellantis: Επιβραβεύει την απόδοση των εργαζόμενων με 2 δισ. ευρώ

Stellantis: Επιβραβεύει την απόδοση των εργαζόμενων με 2 δισ. ευρώ
Η Stellantis πέτυχε υποδειγματικά αποτελέσματα το 2022 πατά τους περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα AP - John Locher

Το ποσό των 2 δισ. ευρώ θα διανείμει φέτος στους εργαζομένους της η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, αναγνωρίζοντας την απόδοση τους παγκοσμίως, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και των επιτευγμάτων της εταιρείας για το 2022.

Συγκεκριμενα, η Stellantis πέτυχε υποδειγματικά αποτελέσματα το 2022, μια χρονιά που προκάλεσε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με συνεχείς περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η περσινή χρονιά σηματοδότησε επίσης την έναρξη του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030, το οποίο μετατρέπει την εταιρεία σε ηγέτη τεχνολογίας βιώσιμης κινητικότητας. Με έναν πυλώνα «Φροντίδα» αφιερωμένο στους εργαζομένους, τους οδηγούς και το περιβάλλον, το σχέδιο τοποθετεί τη Stellantis στην ανταγωνιστική πρώτη γραμμή για να προσφέρει πρωτοποριακή ελευθερία κινητικότητας, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Χάρη στα αποτελέσματα ρεκόρ απόδοσης της Stellantis που επιτεύχθηκε το 2022, θα διανείμουμε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ σε επιμερισμό κερδών και μεταβλητό μπόνους στους υπαλλήλους της Stellantis σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες.

«Είναι 200 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από πέρσι και αποτελεί δίκαιη αναγνώριση της συμβολής όλων των εργαζομένων της Stellantis για να κερδίσει η εταιρεία σε ένα πολύ απαιτητικό οικονομικό πλαίσιο. Όταν η εταιρεία τα πάει καλά, όλοι οι εργαζόμενοι τα πάνε καλά - αυτή είναι η κουλτούρα πληρωμής για απόδοση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ