ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία εξασφάλισε 2,25 δισ. δολάρια στην πρώτη έκδοση ομολόγων μετά το σεισμό

Η Τουρκία εξασφάλισε 2,25 δισ. δολάρια στην πρώτη έκδοση ομολόγων μετά το σεισμό
Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών πούλησε ομόλογα σε δολάρια λήξης 14 Μαρτίου 2029 με απόδοση 9,5% AP

Συνολικά 2,25 δισ. δολάρια δανείστηκε η Τουρκία, στην πρώτη διεθνή προσφορά ομολόγων μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών πούλησε ομόλογα σε δολάρια λήξης 14 Μαρτίου 2029 με απόδοση 9,5%, στην πρώτη έξοδο της στις αγορές, μετά τον σεισμό που της έχει «κοστίσει» ακριβά.

Όπως αναφέρεται, οι ζημιές από τους σεισμούς έχουν ενισχύσει τις οικονομικές πιέσεις, την ώρα που η χώρα ήδη παλεύει με την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι όρισε ως αναδόχους της πώλησης την Deutsche Bank AG, την HSBC Holdings Plc και την JPMorgan Chase & Co.

Σημειώνεται πως η Τουρκία έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής φέτος 5 δισ. δολάρια σε διεθνές χρέος μέσω δύο συμφωνιών, δηλαδή το ήμισυ του στόχου της για 10 δισ. δολάρια για το 2023, ενώ το 2022 συγκέντρωσε 11 δισ. δολάρια μέσω παγκόσμιων πωλήσεων ομολόγων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ