ΔΙΕΘΝΗ

Meta: Ο Ζούκερμπεργκ συνεχίζει τις απολύσεις - Έδιωξε άλλους 4.000 υπαλλήλους

Meta: Ο Ζούκερμπεργκ συνεχίζει τις απολύσεις - Έδιωξε άλλους 4.000 υπαλλήλους
AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File

Νέο κύμα μαζικών απολύσεων ετοιμάζεται στη Meta, στη μητρική εταιρία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τεχνικές ομάδες είναι αυτές που θα επηρεαστούν περισσότερο, με τον αριθμό των απολύσεων να φτάνει τις 4.000 θέσεις εργασίας. Η ανακοίνωση έρχεται μετά την αποκάλυψη του διευθύνοντος συμβούλου της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον περασμένο Μάρτιο ότι η εταιρεία θα περικόψει άλλες 10.000 θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες, μετά τις 11.000 περικοπές θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο.

Σε ένα εσωτερικό σημείωμα που ήρθε στη δημοσιότητα, η Lori Goler, επικεφαλής του τμήματος ανθρώπων της Meta, δήλωσε ότι η εταιρεία ζητά από τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ να εργαστούν από το σπίτι την Τετάρτη για να δώσει στους ανθρώπους «χώρο να επεξεργαστούν τα νέα».

Οι απολύσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη και θα επηρεάσουν τις τεχνικές ομάδες, ενώ ένας άλλος προγραμματισμένος γύρος περικοπών τον Μάιο θα επηρεάσει την επιχειρηματική πλευρά της εταιρείας.

Ο «χορός» των απολύσεων

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Layoffs.fyi, ο οποίος καταγράφει τις χαμένες θέσεις εργασίας, η Meta βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων της κατάταξης με τις περισσότερες απολύσεις από τον Ιανουάριο της προηγούμενης χρονιάς. Με τον χώρο της τεχνολογίας στις ΗΠΑ φαίνεται να πρωταγωνιστεί στις απολύσεις.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη, καθώς οι απολύσεις που έχουν καταγραφεί από την αρχή του 2023 φτάνουν ήδη το 76,75% των απολύσεων που σημειώθηκαν στο σύνολο του 2022, με τους αναλυτές να τονίζουν πως οι εταιρείες ετοιμάζονται για την οικονομική επιβράδυνση μειώνοντας το υπάρχον εργατικό δυναμικό και περιορίζοντας τις προσλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ