ΔΙΕΘΝΗ

Tesla: Μείωση σχεδόν 23% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου

Tesla: Μείωση σχεδόν 23% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου
AP Photo/Ben Margot

Μειωμένα κατά 24% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα ήταν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου 2023 για την Tesla, στα 2,51 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 85 σεντς, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 23,33 δισ. δολάρια, έναντι των εκτιμήσεων για 23,21 δισ. δολάρια και αυξημένα από τα 18,76 δισ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με το CNBC.

Σημειώνεται πως τα έσοδα από την αυτοκινητοβιομηχανία, το βασικό τμήμα της Tesla, έφθασαν τα 19,96 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 18%, ενώ τα έσοδα της Tesla Energy αυξήθηκαν στα 1,53 δισ. δολάρια, καταγράφοντας «άλμα» κατά 148% σε σχέση με πέρυσι.

Νέα μείωση στις τιμές των αυτοκινήτων της

Η Tesla επιμένει στην επιθετική τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει τον τελευταίο καιρό και έτσι προχώρησε σε μια ακόμα μείωση τιμών, την τέταρτη για φέτος, για όλα τα μοντέλα της.

Ο λόγος για την κίνηση αυτή δεν είναι άλλος από την περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων παραγωγής που έχουν τα εργοστάσιά της ανά τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ