ΔΙΕΘΝΗ

Χρεοκόπησε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bittrex

Χρεοκόπησε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bittrex

Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε η Bittrex μόλις τρεις εβδομάδες αφότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατέθεσε αγωγή εναντίον της επειδή «λειτουργούσε παράνομα ως πλατφόρμα συναλλαγών τίτλων».

Σύμφωνα με το Reuters, το ανταλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα το Σιάτλ διέκοψε τις δραστηριότητές της στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 30 Απριλίου και είπε ότι το αίτημα πτώχευσης δεν θα επηρεάσει την Bittrex Global, η οποία εξυπηρετεί πελάτες εκτός των ΗΠΑ με τον κύριο όγκο των δραστηριοτήτων της να λαμβάνουν χώρα στο Λιχτενστάιν. Όπως σημειώνεται τα assets και οι υποχρεώσεις της Bittrex κυμαίνονταν μεταξύ 500 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Μάλιστα, ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας, Richie Lai, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το αίτημα πτώχευσης, υπογραμμίζοντας πως ήταν ο καλύτερος τρόπος να επιλυθεί το ζήτημα και ότι η Bittrex έχει το 100% των καταθέσεων των πελατών της.

Σημειώνεται πως η Bittrex εξακολουθεί να διαθέτει crypto-assets πελατών στις ΗΠΑ, οι οποίοι δεν έκαναν ανάληψη κεφαλαίων πριν από τις 30 Απριλίου, τα οποία είναι «σώα και ασφαλή». Η νέα χρεοκοπία έρχεται έπειτα από την κατάρρευση της άλλοτε κραταιάς πλατφόρμας FTX και των υπηρεσιών BlockFi, Celsius και Voyager μέσα σε λίγους μόλις μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ