ΔΙΕΘΝΗ

Goldman Sachs: Κατέγραψε πτώση κερδών 58% στο δεύτερο τρίμηνο

Goldman Sachs: Κατέγραψε πτώση κερδών 58% στο δεύτερο τρίμηνο
AP Photo/Richard Drew

Κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα κέρδη της Goldman Sachs, το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα οποία υποχώρησαν κατά 58% σε ετήσια βάση, παρότι τα έσοδα της ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, ως απόρροια της απομείωσης ύψους 504 εκατ. δολαρίων που σχετίζεται με την GreenSky αλλά και την υποτονική κίνηση στον τομέα των συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, τα κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου μειώθηκαν περισσότερο από το μισό, διαμορφούμενα στο 1,07 δισ. δολάρια ή 3,08 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,79 δισ. δολαρίων ή 7,73 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξης των 3,16 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Τα έσοδα της Goldman Sachs το ίδιο διάστημα υποχώρησαν στα 10,9 δισ. δολάρια από τα 11,86 δισ. δολάρια του β’ τριμήνου 2022, ωστόσο ήταν υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων των αναλυτών, που περίμεναν έσοδα ύψους 10,61 δισ. δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε η επενδυτική τράπεζα, η υποχώρηση μεγεθών οφείλεται στη μείωση των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής.

Ειδικότερα, οι προμήθειες από συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών κατά το β’ τρίμηνο του 2022 υποχώρησαν κατά 20% και διαμορφώθηκαν στα 1,43 δισ. δολάρια, τα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων μειώθηκαν κατά 26%, ενώ τα έσοδα από συναλλαγές μετοχών παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητα.

Τέλος, η μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας της Goldman απέφερε 4% χαμηλότερα έσοδα σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα μεγέθη της Goldman Sachs επιβάρυνε και η απομείωση κατά 504 εκατ. δολαρίων της αξίας της Greensky, την οποία εξαγόρασε τον Σεπτέμβριο του 2021 σε μια συμφωνία ύψους 2,24 δισ. δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ