Τράπεζα Αγγλίας: Στη γραμμή Fed - ΕΚΤ με νέα αύξηση επιτοκίων, για 14η συνεχή φορά
Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκιά της κατά 0,25 της ποσοστιαίας μονάδας σήμερα, Πέμπτη, 3/8. στο 5,25%.
Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το 2008, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό που όπως προβλέπει θα συνεχίσει να είναι επίμονος, παρά την υποχώρηση που σημειώνει τους τελευταίους μήνες.
«Ορισμένοι κρίσιμοι δείκτες, κυρίως η αύξηση των μισθών, υποδηλώνουν ότι ο πιο επίμονες πληθωριστικές πιέσεις γίνονται πραγματικότητα. Η Επιτροπή (νομισματικής πολιτικής) αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκιά της» για 14η συνεχή φορά, όπως αναφέρει η κεντρική τράπεζα στα πρακτικά της συνεδρίασής της.
Η Τράπεζα της Αγγλίας επέλεξε μια αύξηση της ίδιας έκτασης με αυτές της Aμερικανικής Kεντρικής Tράπεζας (Fed) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στα τέλη Ιουλίου, παρόλο που αναθεώρησε οριακά προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό μακροπρόθεσμα: 2,5% το 2024 και στο 1,5% το 2025.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιτόκια: Στο έλεος των αυξήσεων επιχειρήσεις και νοικοκυριά
ΗΠΑ - Fed: Νέα αύξηση επιτοκίων στο 5,25-5,50% - Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001
Morgan Stanley: Έρχεται νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μ.β. τον Ιούλιο από τη Fed
Μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τη Λιβύη και την Αίγυπτο - Πού θα πέσουν λασποβροχές
09:03
Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα - Είχε καταδικαστεί το 2008 για τον φόνο 21χρονης
08:53
Άγιον Όρος: Λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης - Καλά στην υγεία του ο οδηγός
08:44
Βομβαρδισμένο τοπίο η Βηρυτός από σφοδρά ισραηλινά χτυπήματα - Εκδίκηση για τον Λαριτζανί η ιρανική επίθεση με βόμβες διασποράς στο Τελ Αβίβ
08:43