Γερμανία: Αναθεώρηση επί τα χείρω για την πρόγνωση ανάπτυξης
Ανανεώθηκε:
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση της πρόβλεψής τους για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας τα δυο επόμενα έτη προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 14/12 το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών DIW και το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για σημαντικές περικοπές δαπανών.
Το DIW προβλέπει τώρα ανάπτυξη 0,6% για το 2024 και 1,0% για το 2025, έναντι 1,2% που προέβλεπε και για τα δύο έτη στην προηγούμενη εκτίμησή του, τον Σεπτέμβριο.
«Η σημερινή πρόβλεψη λαμβάνει υπ' όψιν ότι τα προσεχή δύο χρόνια θα ληφθούν μέτρα λιτότητας και ότι πολλά από τα υπεσχημένα έργα δεν θα υλοποιηθούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο και επισημαίνει ακόμη ότι «η ιδιωτική κατανάλωση απέτυχε σε μεγάλο βαθμό ως οικονομική κινητήρια δύναμη, αντίθετα με τις αρχικές προσδοκίες, καθώς εν όψει αβέβαιων καιρών, οι καταναλωτές αρχικά αναπλήρωσαν τα εξαντλημένα χρηματοοικονομικά αποθέματά τους, αντί να ξοδέψουν απευθείας τα χρήματα».
Το Ifo, από την πλευρά του, προβλέπει ότι το 2024 η ανάπτυξη θα περιοριστεί στο 0,9%, ενώ πριν από λίγους μήνες εκτιμούσε ότι θα έφθανε στο 1,4%.
Την απέλαση του 5χρονου Λίαμ σχεδιάζει η υπηρεσία Μετανάστευσης των ΗΠΑ
22:51
Ο Γκουτέρες χαιρετίζει επανέναρξη συνομιλιών ΗΠΑ - Ιράν: «Ο διάλογος λύνει ανησυχίες»
22:42
Πολωνία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης που έλαβε άσυλο από την Ουγγαρία
22:33
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Μιλάνο: Η λαμπρή έναρξη - Δυναμικό παρών από την ελληνική αποστολή (vids)
22:24