ΔΙΕΘΝΗ

Εντείνονται οι διαδηλώσεις των εργαζομένων στην Amazon - Ζητούν αυξήσεις

Εντείνονται οι διαδηλώσεις των εργαζομένων στην Amazon - Ζητούν αυξήσεις
Οι υπάλληλοι του κολοσσού διαδικτυακών πωλήσεων προχώρησαν σε τριήμερη απεργία σε μια μακροχρόνια διαμάχη για τους μισθούς  EPA/ERIK S. LESSER

Στην αλυσίδα αντιδράσεων των εργαζομένων στην Amazon που διαμαρτύρονται κατά των  χαμηλών μισθών προστέθηκαν σήμερα, Σάββατο17/2,  και οι οδηγοί - διανομείς, οι οποίοι προχώρησαν σε απεργία με το συνδικάτο Teamsters.

Οι οδηγοί και οι υποστηρικτές τους συγκεντρώθηκαν έξω από μια αποθήκη διανομής της Amazon στην Ατλάντα της Τζόρτζια, ζητώντας αύξηση του ωρομισθίου στα 15 δολάρια και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

EPA/ERIK S. LESSER

Περισσότεροι από 80 οδηγοί - διανομής που εδρεύουν στο Palmdale της Καλιφόρνιας, οργανώθηκαν στο εργατικό συνδικάτο Teamsters, αποτελώντας το πρώτο συνδικάτο οδηγών της Amazon στις ΗΠΑ.

EPA/ERIK S. LESSER

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαδηλώσει οι εργαζόμενοι στην Amazon στο Κόβεντρι, στην κεντρική Αγγλία. Οι υπάλληλοι του κολοσσού διαδικτυακών πωλήσεων προχώρησαν σε τριήμερη απεργία σε μια μακροχρόνια διαμάχη για τους μισθούς.

Διεκδικούν ωρομίσθιο 15 λίρες

Περισσότερα από 1.000 μέλη του συνδικάτου GMB έκανα απεργία μέχρι την περασμένη Πέμπτη, 15/2, ώστε να συμπεριληφθεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου την Τετάρτη, 14/2.

Το συνδικάτο δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν ωρομίσθιο 15 λίρες και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Από την πλευρά της η Amazon δήλωσε ότι η εταιρεία επανεξετάζει τακτικά τις αμοιβές της «για να διασφαλίσει ότι προσφέρει ανταγωνιστικούς μισθούς και παροχές».

Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος έχει δηλώσει πως μέχρι τον Απρίλιο του 2024, ο κατώτατος αρχικός μισθός των υπαλλήλων της θα έχει αυξηθεί στις 12,30 και 13 λίρες την ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία. Αυτό σημαίνει αύξηση 20% σε διάστημα δύο ετών και 50% από το 2018».

Υπενθυμίζεται πως εκατοντάδες εργαζόμενοι της Amazon απήργησαν και τον περασμένο Νοέμβριο, τις ιδιαίτερα κερδοφόρες ημέρες για την εταιρεία της Black Friday.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ