ΔΙΕΘΝΗ

UBS: Ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως και 2 δισ. δολαρίων

UBS: Ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως και 2 δισ. δολαρίων
AP Photo/Michael Probst

Ένα ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως και 2 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει στις 3 Απριλίου 2024 η UBS. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πιθανότατα θα έχει διάρκεια δύο ετών και στόχο να παρέχει στους μετόχους της εταιρείας μεγαλύτερη ορατότητα ως προς τις αποδόσεις, καθώς η τράπεζα στοχεύει στην ολοκλήρωση του κύκλου εξαγοράς της Credit Suisse.

«Φιλοδοξία μας είναι οι αγορές ιδίων μετοχών να ξεπεράσουν το επίπεδο πριν από την εξαγορά μέχρι το 2026», ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η UBS ανακοίνωσε επανεκκίνηση των αγορών ιδίων μετοχών τον Φεβρουάριο, σηματοδοτώντας τη σιγουριά ότι η τράπεζα θα επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά την ενοποίηση με την Credit Suisse.

Η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι στο τρέχον πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών αναμένεται να δαπανηθούν έως και 1 δισ. δολάρια φέτος και θα ξεκινήσε επίσημα μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η συγχώνευση των δύο τραπεζών το β' τρίμηνο τους έτους.

Υπενθυμίζεται πως η τράπεζα κατέγραψε δύο συνεχόμενα τρίμηνα ζημιών και ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Ermotti δήλωσε ότι το 2024 θα είναι μια πιο δύσκολη χρονιά.

Τον Φεβρουάριο, η τράπεζα αύξησε τον στόχο εξοικονόμησης κόστους σε περίπου 13 δισ. δολάρια από περίπου 10 δισ. δολάρια και επιβεβαίωσε τους στόχους κερδοφορίας της έως το 2026.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ