Τουρκία: Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε ελαφρώς το Μάρτιο - Στο 68,5% σε ετήσια βάση
Στο 68,5% έφτασε ο πληθωρισμός το Μάρτιο στην Τουρκία, ο οποίος επιταχύνθηκε ελαφρώς σε ετήσια βάση, έναντι 67,1% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από το τουρκικό ινστιτούτο στατιστικής (Tuik).
Η μεγάλη αύξηση των τιμών καταναλωτή, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 3,16% το Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο, αναφέρεται ως μία από τις κύριες αιτίες για την ήττα του κυβερνώντος κόμματος AKP στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.
Μια ομάδα ανεξάρτητων οικονομολόγων (Enag) εκτιμά από την πλευρά της ότι ο πληθωρισμός έφθασε το 124,63% σε ετήσια βάση το Μάρτιο στην Τουρκία, με άνοδο των τιμών κατά 5,68% σε διάστημα μηνός.
Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, η αύξηση των τιμών, η οποία τροφοδοτείται από τη σχεδόν διαρκή υποτίμηση της τουρκικής λίρας, πλήττει ιδιαίτερα την εκπαίδευση (+140,1%), την υγεία (+80,25%), τις μεταφορές (+79,9%) και τα τρόφιμα (+70,4%).
Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους του Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
03:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης που τέθηκε σε ισχύ από τον ΔΕΔΔΗΕ
02:00
Στα «σκαριά» νέα «Ανακαινίζω» και «Νταντάδες της γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ
01:00
Eορταστικό ωράριο Πάσχα: Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
00:30