Γιατί ετοιμάζονται να πουλήσουν τις μετοχές της Neuralink οι εργαζόμενοι του Μασκ
O Ίλον Μασκ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Marcio Jose Sanchez, FileΠροετοιμασίες για να πουλήσουν τις μετοχές της εταιρείας εγκεφαλικών εμφυτευμάτων Neuralink κάνουν ορισμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας, μετά την εκτόξευση της αποτίμησής της.
Η εταιρεία του Ίλον Μασκ έχει αποζημιώσει ορισμένουν εργαζόμενους με μετοχές, κάτι που αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους εργαζόμενους σε νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Neuralink.
Ωστόσο, οι μετοχές που λαμβάνουν δεν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και οι εργαζόμενοι που θέλουν να τις πουλήσουν πρέπει να χρησιμοποιούν πολύπλοκες διαδικασίες σε εξειδικευμένα χρηματιστήρια ιδιωτικών αγορών, εκτός αν το κάνουν με τις ευλογίες της εταιρείας.
Όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα το Reuters,τώρα ορισμένοι από τους υπαλλήλους και τους επενδυτές της Neuralink προετοιμάζονται για την εταιρεία του Μασκ να ξεκινήσει μια προσφορά αγοράς.
Αυτό σημαίνει πως η ίδια η εταιρεία θα αγοράσει μετοχές από το προσωπικό που επιθυμεί να πουλήσει.
Το άλμα στην αποτίμηση της Neuralink μετά την έναρξη της πρώτης δοκιμής της σε ανθρώπους τον Ιανουάριο είναι εμφανές στις συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά.
Αν και οι συναλλαγές αυτές είναι ισχνές σε όγκο και δεν παρέχουν έναν αξιόπιστο αριθμό για την τρέχουσα αποτίμηση της Neuralink, όλες δείχνουν μια αύξηση της αξίας - ορισμένες φτάνουν τα 8 δισ. δολάρια, υπερδιπλάσια από την αξία της εταιρείας πέρυσι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βίντεο με τον πρώτο ασθενή με ασύρματο τσιπ εγκεφάλου έδωσε η Neuralink του Ίλον Μασκ
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξανά στις ράγες τη Δευτέρα (8/12) - Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών
18:58
Δικαστήρια Ευελπίδων: Πέθανε 84χρονος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία
18:51
Αγρότες: Άνοιξαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τελωνείο του Προμαχώνα
18:42
Ανδραβίδα: Θρίλερ με αυτοκίνητο που βρέθηκε σε κανάλι - Οι αρχές αναζητούν τους επιβαίνοντες
18:33