Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας: Μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2020
Ανανεώθηκε:
Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλία, Reserve Bank of Australia
AP Photo/Rick RycroftΣτην πρώτη μείωση των επιτοκίων σε διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας ακολουθώντας έτσι τη στρατηγική πολλών μεγάλων κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,10% σηματοδοτώντας την πρώτη της χαλάρωση από τον Νοέμβριο του 2020, όταν η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό της επιτόκιο σε ιστορικό χαμηλό, καθώς αντιμετώπιζε μια επιβράδυνση της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Σύμφωνα με το reuters, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «παρά την πρόοδο στον πληθωρισμό το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει επιφυλακτικό σχετικά με τις προοπτικές περαιτέρω χαλάρωσης της πολιτικής».
Η κεντρική τράπεζα είχε διατηρήσει το επιτόκιο πολιτικής της σταθερό στο 4,35% από τον Νοέμβριο του 2023, μετά από μια εκτεταμένη περίοδο 13 αυξήσεων επιτοκίων για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.
SPONSORED
«Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγει το νέο πρόγραμμα - Οι δύο φάσεις του προγράμματος
02:00
Τέθηκε σε λειτουργία το politis.gov.gr: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση: Πότε θα πληρωθούν τα 150 ευρώ για κάθε παιδί
00:30
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57