Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας: Μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2020
Ανανεώθηκε:
Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλία, Reserve Bank of Australia
AP Photo/Rick RycroftΣτην πρώτη μείωση των επιτοκίων σε διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας ακολουθώντας έτσι τη στρατηγική πολλών μεγάλων κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,10% σηματοδοτώντας την πρώτη της χαλάρωση από τον Νοέμβριο του 2020, όταν η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό της επιτόκιο σε ιστορικό χαμηλό, καθώς αντιμετώπιζε μια επιβράδυνση της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Σύμφωνα με το reuters, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «παρά την πρόοδο στον πληθωρισμό το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει επιφυλακτικό σχετικά με τις προοπτικές περαιτέρω χαλάρωσης της πολιτικής».
Η κεντρική τράπεζα είχε διατηρήσει το επιτόκιο πολιτικής της σταθερό στο 4,35% από τον Νοέμβριο του 2023, μετά από μια εκτεταμένη περίοδο 13 αυξήσεων επιτοκίων για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.
Ουκρανία: Νέα συνάντηση στις ΗΠΑ - Ο Γουίτκοφ ενημερώνει για την επαφή με Πούτιν
20:08
Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία
19:59
Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους στο Ηράκλειο Κρήτης
19:49
Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία: «Τελειώνει η κρίση για τους F35 - Εγκαταλείπει τους S-400 η Άγκυρα»
19:40