Ο Τραμπ απειλεί την Ευρώπη με δασμούς 200% στο αλκοόλ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι θα επιβάλει δασμό 200% σε όλα τα κρασιά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν το μπλοκ δεν καταργήσει τον δασμό του στο ουίσκι.
Συγκεκριμένα, ο ο Τραμπ απειλεί με ακραία αύξηση των δασμών, μετά τηχθεσινή ανακοίνωση των αντίμετρων της ΕΕ σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 26 δισεκατομμυρίων ευρώ (28 δισεκατομμυρίων δολαρίων) από τον επόμενο μήνα.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μία από τις πιο εχθρικές και καταχρηστικές φορολογικές και δασμολογικές αρχές στον κόσμο, η οποία δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να εκμεταλλεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις έθεσε έναν δυσάρεστο δασμό 50% στο ουίσκι», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.
«Εάν αυτός ο δασμός δεν καταργηθεί αμέσως, οι ΗΠΑ θα θέσουν σύντομα δασμό 200% σε όλα τα κρασιά, τις σαμπάνιες και τα αλκοολούχα ποτά, που προέρχονται από τη Γαλλία και άλλες χώρες που εκπροσωπούνται από την Ε.Ε.. Αυτό θα είναι σπουδαίο για τις επιχειρήσεις κρασιού και σαμπάνιας στις ΗΠΑ».
Παράταση έως 15 Μαΐου για τις δηλώσεις με έκπτωση φόρου 4%
04:00
Έως τις 30 Απριλίου παίρνουν παράταση οι αιτήσεις για χρήση αιγιαλού
03:00
Μέτρα στήριξης για τον κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας - Πότε θα ανακοινωθούν
02:00
Αλλαγές στα ταξιδιωτικά πακέτα εντός ΕΕ - Πότε θα εφαρμοστούν οι νέοι κανόνες
01:00