ΕΚΤ: Μήνυμα Σνάμπελ για επερχόμενη αύξηση επιτοκίων - «Δεν προβλέπονται στο άμεσο μέλλον»
Τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη
AP PhotoΤο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Ίζαμπελ Σνάμπελ μάλλον συμφωνεί με τις προβλέψεις των επενδυτών ότι η επόμενη κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι αύξηση των επιτοκίων.
Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ το κόστος δανεισμού βρίσκεται σε επίπεδα που, εκτός απροόπτου, θα είναι κατάλληλα για κάποιο χρονικό διάστημα, οι καταναλωτικές δαπάνες, οι επιχειρηματικές επενδύσεις και η αύξηση των κρατικών δαπανών για την άμυνα και τις υποδομές θα ενισχύσουν την οικονομία, δήλωσε η Σνάμπελ.
«Τόσο οι αγορές όσο και οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναμένουν ότι η επόμενη κίνηση των επιτοκίων θα είναι αύξηση, αν και όχι στο άμεσο μέλλον», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη στο γραφείο της στη Φρανκφούρτη. «Είμαι αρκετά ικανοποιημένη με αυτές τις προσδοκίες».
Eίναι η πρώτη υπεύθυνη χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ που δηλώνει με βεβαιότητα ότι το κόστος δανεισμού δεν βρίσκεται απλώς σε «καλή θέση» -όπως έχουν επανειλημμένα δηλώσει η Κριστίν Λαγκάρντ και άλλα στελέχη της κεντρικής τράπεζας- αλλά έχει φτάσει στο κατώτατο όριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ΕΚΤ αρνείται να παράσχει μηχανισμό υποστήριξης δανείου 163 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία
Μείωση των κόκκινων δανείων για τις ελληνικές τράπεζες διαπιστώνει η ΕΚΤ
Τουρκική NAVTEX για έρευνες στην Μεσόγειο - Στο επίκεντρο ο αγωγός φυσικού αερίου προς τα Κατεχόμενα
09:45
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οι επτά ομογενείς που διεκδικούν μια θέση στο Κογκρέσο
09:43
Luiz Filipe Souza: Τα βραβεία μπορούν να αναδείξουν τη γαστρονομική σκηνή μίας ολόκληρης χώρας
09:30
Βουλγαρία: Προεδρικές εκλογές με φόντο τον πόλεμο - Στο επίκεντρο οι σχέσεις με τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ
09:27