Kocher: Η ΕΚΤ μπορεί να χρειαστεί νέα μείωση επιτοκίων εάν ενισχυθεί το ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως χρειαστεί να εξετάσει μια ακόμη μείωση των επιτοκίων, εάν τα περαιτέρω κέρδη του ευρώ αρχίσουν να επηρεάζουν τις προοπτικές της τράπεζας για τον πληθωρισμό, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, Μάρτιν Κόχερ, στους Financial Times.
Τα πρόσφατα κέρδη έναντι του δολαρίου ήταν «μέτρια» και δεν απαιτούσαν απάντηση, δήλωσε ο Κόχερ σε συνέντευξή του, προειδοποιώντας ότι η μεγαλύτερη ανατίμηση θα μπορούσε να μειώσει τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό και να αναγκάσει την ΕΚΤ να αναλάβει δράση.
«Εάν το ευρώ ανατιμηθεί όλο και περισσότερο, σε κάποιο στάδιο αυτό μπορεί φυσικά να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη ανάγκη για αντίδραση όσον αφορά τη νομισματική πολιτική», πρόσθεσε ο Kocher, σύμφωνα με το Reuters.
Ένα ισχυρότερο ευρώ θα μείωνε τις τιμές εισαγωγών και θα διαβρωνόταν η ανταγωνιστικότητα έναντι των Αμερικανών ανταγωνιστών, είπε.
Παρά ταύτα, ο Κόχερ δήλωσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης ήταν πιο ανθεκτική από ό,τι αναμενόταν και ήταν «συγκρατημένα αισιόδοξος» για την ανάπτυξη φέτος, πρόσθεσε η εφημερίδα.
Μιλώντας πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 4 Φεβρουαρίου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη αλλαγής των επιτοκίων, αλλά τόνισε τη σημασία της διατήρησης της «πλήρους προαιρετικότητας» εν μέσω αβεβαιότητας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Μπόρις Βούτσιτς - Τα επόμενα βήματα μετά την απόφαση του Eurogroup
Πλοίο που κατευθυνόταν προς την Ουκρανία επλήγη στα ανοιχτά των ρουμανικών ακτών
13:53
Συνελήφθη στη Ρόδο 38χρονος διεθνώς διωκόμενος με Ερυθρά Αγγελία της Interpol
13:44
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ξάφνιασε θαυμαστές των Beatles στο Λίβερπουλ
13:33
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα ηγετική δύναμη στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
13:26