Eurostat: Αύξηση πληθωρισμού τον Μάρτιο - Στο 2,5% στην ευρωζώνη και στο 3,3% στην Ελλάδα
Αύξηση αναμένεται να καταγράψει ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο, σύμφωνα σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, Eurostat.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,5% στην ευρωζώνη, από 1,9% τον Φεβρουάριο.
Ενώ, στην Ελλάδα η αύξηση εκτιμάται στο 3,3% το Μάρτιο, από 3,1% τον Φεβρουάριο.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, η ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (4,9%, σε σύγκριση με -3,1% τον Φεβρουάριο), ακολουθούμενη από τις υπηρεσίες (3,2%, σε σύγκριση με 3,4% τον Φεβρουάριο), τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,4%, σε σύγκριση με 2,5% τον Φεβρουάριο) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,5%, σε σύγκριση με 0,7% τον Φεβρουάριο).

Τον Μάρτιο τα υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη κατέγραψαν η Κροατία (4,7%), η Λιθουανία (4,5%), το Λουξεμβούργο (3,8%) και η Σλοβακία (3,7%).
Τον ίδιο μήνα, τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού σημειώθηκαν στην Ιταλία και στην Κύπρο (1,5%), στη Γαλλία (1,9%) και στο Βέλγιο (2%).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεοδωρικάκος: Ισχυρή πιθανότητα παράτασης του πλαφόν στα τρόφιμα - Και νέα μέτρα, εφόσον χρειαστεί
Πόλεμος και πληθωρισμός ανεβάζουν τα επιτόκια – Τι αποκαλύπτει ο χρησμός της ΕΚΤ
Φωτιά σε κατάστημα στο Μεταξουργείο – Διακοπή κυκλοφορίας στη Μενάνδρου
11:32
Σε εξέλιξη η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα - Δείτε φωτογραφίες
11:23
Τραγωδία στην Ισπανία: Συγκρούστηκαν τρένα υψηλής ταχύτητας - Πάνω από 30 νεκροί
11:17
Ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Δείτε live
11:07