ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τεχνολογία στην Ελλάδα, μία συζήτηση με τη Microsoft για το data center και τη μεγάλη επένδυση

Newsroom

BUSINESS STORIES • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15

Η Τεχνολογία στην Ελλάδα, μία συζήτηση με τη Microsoft για το data center και τη μεγάλη επένδυση, την τεχνητή νοημοσύνη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

00.00/26:39

Το CNN Greece παρουσιάζει τα business stories, ένα podcast όπου συζητάμε με Έλληνες επιχειρηματίες το δρόμο προς την επιτυχία. Συζητάμε για τις προκλήσεις, αλλά και τις δυσκολίες. Για τις επιτυχίες, αλλά και τις αποτυχίες. Και αναζητούμε τις ιστορίες που έκαναν τη διαφορά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Google Apple

BUSINESS STORIES • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Η Microsoft είναι μία εταιρεία που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αλλά είναι και μία εταιρεία για την οποία η Ελλάδα έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία τα τελευταία χρόνια με αφορμή την επένδυση στη δημιουργία ενός data center region αλλά και αρκετών ακόμη κινήσεων.

Για τα πλάνα της Microsoft όσον αφορά στην Ελλάδα αλλά και τις εξελίξεις σε τομείς όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) μιλά στο νέο επεισόδιο του Business Stories και στον Δημήτρη Μαλλά ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

Πρόκειται για την τελευταία συνέντευξη του κ. Μιχαλόπουλου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα μετά από μία επιτυχημένη πορεία τεσσάρων ετών. Με αφορμή τη μετακίνησή του σε νέο στρατηγικό ρόλο για τον Αμερικανικό κολοσσό, ο κ. Μιχαλόπουλος μοιράστηκε πρόσφατες εξελίξεις αλλά και τις σκέψεις του σε σχέση με το τι ακολουθεί.

Η Ελλάδα αποτελεί μία σημαντική αγορά για την Microsoft, το πλάνο για τη δημιουργία του data center region προχωρά κανονικά και στόχος είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό. Η συζήτηση εστιάζει στα έμμεσα οφέλη που υπάρχουν από αυτή την κίνηση για την χώρα μας και την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την μετατροπή σε κόμβο τεχνολογίας. Γίνεται αναφορά και στις υπόλοιπες δράσεις της Microsoft στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GR for Growth και τα μέχρι τώρα -σημαντικά- αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Ιδίως στο θέμα της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων και της σημασίας αυτής της κίνησης. Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο θέμα της αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και των εξελίξεων που σχετίζονται με το ΑΙ. Και κυρίως με τη σημασία που θα έχει η συγκεκριμένη τεχνολογία στην καθημερινότητα και τις επιπτώσεις της.