Business Stories

Το CNN Greece παρουσιάζει τα business stories, ένα podcast όπου συζητάμε με Έλληνες επιχειρηματίες το δρόμο προς την επιτυχία. Συζητάμε για τις προκλήσεις, αλλά και τις δυσκολίες. Για τις επιτυχίες, αλλά και τις αποτυχίες. Και αναζητούμε τις ιστορίες που έκαναν τη διαφορά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Google Apple

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

29-01-2024

Το insurancemarket αλλάζει εκ νέου τα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά

Μία από τις εταιρείες που μπορούν να χαρακτηριστούν ως disruptors, υπό την έννοια ότι άλλαξαν την αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται, είναι το insurancemarket. Μία εταιρεία που δημιούργησε νέα δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο και τώρα ετοιμάζεται να τα αλλάξει εκ νέου βοηθώντας τους ασφαλιστές να επικεντρωθούν στα πράγματα που πρέπει να επικεντρωθούν.

Σε αυτό το podcast του CNN Greece, ο Στέφανος Φαλκονάκης, chief of growth του insurancemarket συζητά με τον Δημήτρη Μαλλά για την πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά αλλά και για το Insurance Pro. Μία υπηρεσία που λύνει τα χέρια στους ασφαλιστές προσφέροντας όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τον τρόπο εργασίας τους και, φυσικά, να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους.

29:16
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
26-09-2023

NBG Business Seeds: Οι νικητές του 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στο podcast του CNN Greece

Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας έχει παρουσιάσει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και σε αυτή την εξέλιξη ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει τη σημασία που έχει ο Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.


Γενικότερα, ο εν λόγω Διαγωνισμός έχει αναδείξει πολλές εταιρείες που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο ευρύτερο οικοσύστημα της καινοτομίας στην Ελλάδα. Και σε αυτό το επεισόδιο του Business Stories ο Δημήτρης Μαλλάς συνομιλεί με τρεις εκ των νικητριών ομάδων στον 13ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Εκπρόσωποι από τις ομάδες Blink, Tukana και Megaventory μιλούν για την ιδέα τους, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν αλλά και τα επόμενα πλάνα τους, όπως, φυσικά, και για το πώς η διάκριση που πέτυχαν στον Διαγωνισμό τους έχει βοηθήσει στα επιχειρηματικά σχέδιά τους.


Η επόμενη διοργάνωση του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας έχει ήδη ξεκινήσει. Και αν λοιπόν ασχολείστε με το χώρο της καινοτομίας και έχετε κάποια ιδέα που θεωρείτε ενδιαφέρουσα, επισκεφθείτε το nbg.gr/competition και μάθετε περισσότερα για τον 14o Διαγωνισμό που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει στις 4 Οκτωβρίου στις 3 το μεσημέρι.

17:39
19-06-2023

Η Τεχνολογία στην Ελλάδα, μία συζήτηση με τη Microsoft για το data center και τη μεγάλη επένδυση, την τεχνητή νοημοσύνη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

Η Microsoft είναι μία εταιρεία που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αλλά είναι και μία εταιρεία για την οποία η Ελλάδα έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία τα τελευταία χρόνια με αφορμή την επένδυση στη δημιουργία ενός data center region αλλά και αρκετών ακόμη κινήσεων. Για τα πλάνα της Microsoft όσον αφορά στην Ελλάδα αλλά και τις εξελίξεις σε τομείς όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) μιλά στο νέο επεισόδιο του Business Stories και στον Δημήτρη Μαλλά ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

26:39
15-06-2023

KAFEA TERRA: Η εταιρεία που υπογράφει την ιστορία του Freddo στην Ελλάδα

Έχει συνδέσει το όνομά της με την καθιέρωση του espresso στη χώρα μας, αρχικά με την εισαγωγή του καφέ illy στην ελληνική αγορά το 1988, «ανακαλύπτει» λίγα χρόνια αργότερα τον freddo και αποτελεί την πρώτη εταιρεία που παράγει ελληνικό espresso, τον Dimello. Η KAFEA TERRA «άνοιξε» τον δρόμο, ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να «εκπαιδευτούν» στην κατηγορία espresso, ο οποίος παγκοσμίως συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία.

 

Ο κ. Γιάννης Καρυοφύλλης, Διευθυντής Εργοστασίου της Εταιρείας και από τα ιδρυτικά της στελέχη, μιλά στο Business Stories του CNN Greece για τους σημαντικότερους «σταθμούς» αυτής της 35χρονης διαδρομής κατά τη διάρκεια της οποίας ο ίδιος βρέθηκε σε καίριες θέσεις ευθύνης.

28:59
31-05-2023

EY: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και πώς βελτιώνει την εμπειρία των πελατών

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το πώς αποτυπώνεται στην εμπειρία των πελατών συζητούν στο νέο επεισόδιο της σειράς podcast Business Stories του CNN Greece, ο Εταίρος και Επικεφαλής του Τομέα Τεχνολογίας, Media και Τηλεπικοινωνιών (TMT) της EY στην Ελλάδα και στον Νότιο Τομέα της περιοχής της Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), Γιώργος Αποστολάκης και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς. 

25:26
03-04-2023

Γ. Μαρώσης, Sales Manager TCL: Στόχος μας όλο και καλύτερα smartphones, σε καλύτερες τιμές

Για τα νέα μοντέλα smartphones που φέρνει η TCL στην ελληνική αγορά, το TCL 40 SE και το TCL 40 R 5G, μιλά στο Business Stories του CNN Greece και τον Δημήτρη Μαλλά ο κύριος Γιάννης Μαρώσης, διευθυντής πωλήσεων της TCL για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και το Ισραήλ.

21:19
29-07-2022

Vodafone Business: Πώς οι ΜμΕ θα αξιοποιήσουν τις επιδοτήσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η καρδιά της ελληνικής οικονομίας και αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων στη χώρα μας. Έχει ακολουθήσει όμως η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα τα τεχνολογικά βήματα που απαιτεί η εποχή μας; Αυτό ακριβώς επιχειρεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κάνουν το Πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, που θα «τρέξει» υπό τη μορφή κουπονιών, δηλαδή vouchers και θα αφορά σε επιδότηση του 90% νέων ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων συνολικής αξίας έως 20.000€. Σε αυτό το podcast του Business Stories, ο Ηλίας Ρουσέλλης, Supervisor των Εξειδικευμένων Συμβούλων του Vodafone Business, μας μιλά για την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων, καθώς και για τις λύσεις που προσφέρει το Vodafone Business. Όπως τονίζει ο κ. Ρουσέλλης η γκάμα των διαθέσιμων υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα μεγάλη και καλύπτει όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων. Το σημαντικότερο «ατού» του Vodafone Business είναι οι άνθρωποι που το στελεχώνουν, οι οποίοι είναι σε θέση να δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές στον κάθε επιχειρηματία, από το να τον καθοδηγήσουν πώς να κάνει την αίτηση και να λάβει την χρηματοδότηση, μέχρι να επιλέξει τις κατάλληλες λύσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησής του. Περισσότερα σε αυτό το επεισόδιο του Business Stories.
15:02
29-06-2022

Epsilon Net: Η εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη που «κατακτά» την αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού

Για τις επιχειρήσεις, οι λύσεις ψηφιακών τεχνολογιών αποτελούν πλέον «κλειδί» για να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους. Μία από τις εταιρείες που δραστηριοποιείται στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού και έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναπτυχθεί με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς είναι η Epsilon Net. Σε αυτό το επεισόδιο του Business Stories φιλοξενούμε τον Γιάννη Μίχο, ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Epsilon Net, η οποία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά πλέον αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους. Ο κ. Μίχος μας μιλά για τις προκλήσεις στο ξεκίνημα της προσπάθειας, τη διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, αλλά και το πώς οι εργαζόμενοι του ομίλου συμμετέχουν στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Και δίνει τις δικές του συμβουλές σε όσους ξεκινούν τώρα την προσπάθειά τους.
26:53
04-05-2022

Quest Συμμετοχών: Πώς μία ομάδα έφθασε στην κορυφή της αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών

Η Quest Συμμετοχών είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους στην ελληνική αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών, έχοντας όμως πλέον επεκταθεί και σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων -με σημαντική επιτυχία. Ένας όμιλος που ξεκίνησε την πορεία του πριν από 41 χρόνια σε μία εποχή που οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι λύσεις πληροφορικής ήταν μία άγνωστη έννοια στο ευρύ κοινό. Η Έφη Κουτσουρέλη, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Quest Συμμετοχών και υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας των εταιρειών του ομίλου μιλά σε αυτό το επεισόδιο του Business Stories για την πορεία της Quest, τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και μοιράζεται μαζί μας και ανέκδοτες ιστορίες από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της.
30:36
14-02-2022

Symmetria: Η εταιρεία που προσφέρει ολιστική προσέγγιση στην ευεξία και την ομορφιά

Από τους κλάδους που παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια είναι αυτός της υγείας και της ομορφιάς. Και ιδίως ο συνδυασμός αυτών των δύο. Στην Ελλάδα έχουμε, μάλιστα, και μία που ακολουθεί μία διαφορετική, καινοτόμα και ολιστική προσέγγιση. Ο λόγος για τη Symmetria, η οποία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα πετυχημένο μοντέλο, το οποίο υλοποιεί πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Σε αυτό το επεισόδιο του Business Stories, ο ιδρυτής της Symmetria, Δρ. Νίκος Μεταξωτός, μας μιλά για το πώς δημιουργήθηκε η εταιρεία το 2004, την πορεία της, το διαφορετικό μοντέλο όπως και για τα επόμενα πλάνα της. Και το κυριότερο δίνει αρκετές συμβουλές όσον αφορά στο πώς θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν στο συγκεκριμένο χώρο να κάνουν τα επόμενα βήματά τους.
31:58
27-12-2021

Douleutaras: Το startup με την ιστορία που θα μπορούσε να γυριστεί και ταινία!

Μερικές φορές μία ιδέα που μοιάζει σχετικά απλή, μπορεί να είναι και αυτή που καλύπτει μία ανάγκη που υπάρχει στην αγορά. Μία τέτοια περίπτωση είναι το Douleutaras. Μία πλατφόρμα εύρεσης ελεύθερων επαγγελματιών για το σπίτι, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Η ιστορία του Douleutaras είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στο χώρο των ελληνικών startups και μιλάμε γι’ αυτήν με τον ιδρυτή της εταιρείας, Ανδρέα Γραμμάτη, ο οποίος αναφέρεται στις πρώτες δυσκολίες, την εξέλιξη, τα ζητήματα που οδήγησαν μέχρι και σε σκέψεις για διακοπή της λειτουργίας, αλλά και τα επόμενα πλάνα για την επέκταση στο εξωτερικό.
25:03
06-12-2021

Peoplecert: Η ελληνική εταιρεία που απέκτησε παγκόσμιο status μέσα σε δύο δεκαετίες

Πόσο εύκολο είναι για μία ελληνική εταιρεία να αποκτήσει παγκόσμια παρουσία; Σε αυτό το επεισόδιο του Business Stories φιλοξενούμε τον Βύρωνα Νικολαϊδη, ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Peoplecert, μίας εταιρείας που με έδρα την Ελλάδα έχει καταφέρει να έχει κυριολεκτικά παρουσία σε ολόκληρο τον κόσμο. Μία εταιρεία που αξιοποιεί εδώ και πολλά χρόνια τις ψηφιακές τεχνολογίες προκειμένου να δραστηριοποιείται σε όλο τον πλανήτη και να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Και επεκτείνεται διαρκώς βρίσκοντας νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσει.
25:44
22-11-2021

Interamerican: Υιοθετώντας ένα νέο, πιο ευέλικτο μοντέλο λειτουργίας

Η Interamerican είναι μία εταιρεία που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Παράλληλα, είναι και μία εταιρεία που έχει την τάση να δοκιμάζει νέα πράγματα. Και σε αυτό το podcast ο Δημήτρης Μαλλάς μιλά με τον Γιάννη Καντώρο, διευθύνοντα σύμβουλο της Interamerican για την αλλαγή που έκανε η εταιρεία, υιοθετώντας ένα μοντέλο λειτουργίας όπου η κάθετη οργάνωση έχει αντικατασταθεί από μία οριζόντια και στηρίζεται σε μικρές ομάδες μέχρι 10 άτομα. Μία κίνηση που ενδεχομένως να είναι πείραμα για πολλούς, αλλά και αναγκαιότητα για αρκετούς άλλους.
23:42
18-10-2021

Skroutz: Μία ιδέα που εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό success story

Το Skroutz αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας ιδέας που ξεκίνησε να υλοποιείται χαλαρά από μία ομάδα φίλων το «μακρινό» 2005 και έχει φθάσει πλέον να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στην Ελλάδα. Σε αυτό το podcast μιλάμε με δύο από τους ιδρυτές του, τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τον Γιώργο Αυγουστίδη, για τα ερεθίσματα που δημιούργησαν το Skroutz, τα παθήματα, τα μαθήματα, τις προκλήσεις αλλά και τα επόμενα βήματα.
23:35
04-10-2021

Μάρκος Βερέμης: Στήνοντας ένα startup πριν τα... startups

O Μάρκος Βερέμης είναι από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα. Ένας λόγος είναι γιατί στις αρχές του 21ου αιώνα, πριν περίπου 20 χρόνια, ήταν εκ των ιδρυτών της Upstream. Μίας εταιρείας που ήταν ο ορισμός του startup πριν γίνει μόδα ο όρος «startup» σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά δραστήριος στο χώρο των επενδύσεων όπου και έχει πολλές επιτυχίες. Είναι partner στο BigPi Ventures, μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ και συν- πρόεδρος στην Επιτροπή Καινοτομίας του ΣΕΒ, μέλος του ΔΣ της ΕΕΣΥΠ (Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας), αλλά και πρόεδρος του ΔΣ στο Junior Achievement Greece.
26:47
22-09-2021

Η ιστορία πίσω από την εταιρεία που θέλει να αλλάξει το factoring

Ο Δημήτρης Βρανόπουλος είναι ο ιδρυτής της Flexfin, μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες ελληνικές fintech startups. Και ο λόγος είναι γιατί η Flexfin προσπαθεί να αλλάξει το υπάρχον status quo σε έναν κλάδο όπως είναι αυτός του factoring. Παράλληλα, όμως, ο Δημήτρης είναι και από τους πρώτους άγγελους - επενδυτές που έκαναν την εμφάνιση τους στο ελληνικό οικοσύστημα των startups πριν περίπου μία δεκαετία. Και έχει πολλά να μας πει για την μέχρι τώρα εμπειρία του τι σημαίνει να επενδύεις σε μία επιχειρηματική όπως και να υλοποιείς μία ιδέα.
22:17
31-08-2021

NEOS: Η startup με το «βραχιολάκι»

Στο «πιλοτικό» podcast του CNN Greece, Business Stories, ο Δημήτρης Μαλλάς φιλοξενεί τον Παναγιώτη Μαρκίδη, ιδρυτή της NEOS Beyond Payments και συζητούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία ελληνική startup στον χώρο των πληρωμών.
22:18
01-11-2015

Business Stories - Το τρέιλερ της εκπομπής

Business Stories - trailer εκπομπής

00:33