Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
Πηγή: EUROKINISSI

Σύσκεψη για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών με βασικό θέμα την πληρωμή των τευτλοπαραγωγών, καθώς και το ευρύτερο μέλλον της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και του διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η χρηματοδότηση της ΕΒΖ από την Τράπεζα Πειραιώς με τρόπο που δεν αυξάνει τη δανειακή έκθεση της εταιρείας. Αυτά τα λεφτά υπάρχουν στα ταμεία των θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία. Πρόκειται για μερίσματα της χρήσης του 2012 που δικαιούται η μητρική ΕΒΖ.

Κατά πληροφορίες η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι αναγκαίες εγκριτικές διαδικασίες.

Συνολικά η εταιρεία χρωστά στους αγρότες 10,2 εκατ. ευρώ για τα τεύτλα που παρέδωσαν την περασμένη χρονιά. Οι παραγωγοί είχαν θέσει στη διοίκηση ως διορία την 5η Ιανουαρίου για να λάβουν έστω και ένα μέρος των οφειλομένων, αλλά η ημερομηνία πέρασε χωρίς να καταβληθούν χρήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης έχει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των εργαζόμενων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μείνει ζωντανή η βιομηχανία και η παραγωγή ζάχαρης.


Διαβάστε επίσης

Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στις κατηγορίες για παραποίηση της σύμβαση εργασίας της ΕΑΒ

Πώς θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων

Αυστηρά όρια δαπανών το 2019 για να πιαστούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου

Έξοδο στις αγορές πριν το τέλος του Μνημονίου θα ήθελε η κυβέρνηση