ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέσσερα εκατ. ευρώ σε ελληνικό startup επενδύει ο όμιλος Olympia

Τέσσερα εκατ. ευρώ σε ελληνικό startup επενδύει ο όμιλος Olympia

Την εξαγορά του 80% της Metis Cyberspace Technology, ενός ελληνικού τεχνολογικού startup που δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας, ανακοίνωσε ο όμιλος Olympia.

Το ποσό της επένδυσης, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ για τη διετία 2018 – 2019.

Η Metis, εξειδικεύεται στα πεδία της ηλεκτρονικής μηχανικής, του IoT (Internet Of Things), του Cloud Computing και της τεχνητής νοημοσύνης, για τις ανάγκες της παγκόσμιας ποντοπόρου ναυτιλίας. Η εταιρεία παρέχει μία καινοτόμα λύση σε παγκόσμιο επίπεδο που επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του στόλου των πλοίων τους, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας τους, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

Η καινοτόμα λύση METIS (Maritime Efficiency Through Intelligent Systems) βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence) και την μηχανική μάθηση (machine learning), αξιοποιώντας την τεχνολογία των ασύρματων δικτύων (wireless networks) και των έξυπνων συσκευών, προσφέροντας τη δυνατότητα στον πλοιοκτήτη να παρακολουθεί και να ενημερώνεται για τη λειτουργία του πλοίου σε πραγματικό χρόνο από την έδρα της ναυτιλιακής επιχείρησης, χωρίς να παρεμβαίνει το πλήρωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ