ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευαισθητοποίηση του κοινού είναι ίσως η μεγαλύτερη δύναμη στη μάχη ενάντια στον καρκίνο

Ευαισθητοποίηση του κοινού είναι ίσως η μεγαλύτερη δύναμη στη μάχη ενάντια στον καρκίνο

Γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στην σωστή ιατρική ενημέρωση για την βέλτιστη ψυχική και κοινωνική φροντίδα των καρκινοπαθών. Στον πυρήνα αυτής της προσπάθειας βρίσκεται ο Παθολόγος-Ογκολογος, Εντατικολόγος Δρ. Σπυρίδων Χαλικιάς MD, MSc, PhD, που τώρα εργάζεται στο Ογκολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα.Η εμπειρία του στον γυναικολογικό καρκίνο και στον καρκίνο του μαστού σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού είναι σημαντική για την ενημέρωση όλων μας.

Η ομιλία του στο Ζάππειο θα έχει σαν θέμα : Καινοτόμες θεραπείες στο καρκίνο του μαστού (Ανοσοθεραπεία -Εμβόλια).

Μέσα από συντονισμένες κινήσεις ένα μεγάλο έργο παρέχουν οι σύλλογοι Κ.Ε.Φ.Ι "Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών" και ο Σύλλογος του "Χαμόγελο του παιδιού" μια πορεία αγάπης στους συνανθρώπους μας που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο.

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.

Η σύλλογος "Το χαμόγελο του παιδιού" παρέχει Δημιουργική Απασχόληση στα παιδιά που βρίσκονται στα Νοσοκομεία από το 1999. Καθημερινά ειδικοί παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι βρίσκονται κοντά στα παιδιά που νοσηλεύονται στις Ογκολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Παίδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και στις Παιδιατρικές Κλινικές των Νοσοκομείων Παίδων στην Πάτρα. Παράλληλα, το Τμήμα Υγείας του οργανισμού καλύπτει και στηρίζει ολιστικά τόσο κοινωνικά όσο και ψυχολογικά τις ανάγκες του παιδιού ασθενή όσο και της οικογενείας καθημερινά.

Η Ελληνική εταιρεία Anagenessis θα προσπαθήσει να ξεκινήσει - στηριξει μια εκστρατεία γνώσης - ενημέρωσης - για τον καρκίνο. Απευθύνεται στους ανθρώπους ιδιαίτερα που έχουν χτυπηθεί από τον καρκίνο και χρειάζονται γνώση και στήριξη. Σε αυτή τη τόσο σημαντική πρωτοβουλία θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο καρκίνος μπορεί να πάψει να αποτελεί θανατηφόρο νόσο, όταν συμμετέχουμε ο καθένας με το τρόπο του στην πρόληψη,γνώση,έγκαιρη διάγνωση αλλά και στην αντιμετώπιση του.Η ενημέρωση και η γνώση συμβάλουν αποτελεσματικότερα στην καταπολέμηση του καρκίνου .Γιατι η γνώση σώζει!!

Δωρεά στον Σύλλογο "Χαμόγελο του παιδιου" και στο Σύλλογο "Κ.Ε.Φ.Ι"

Για κάθε επισκέπτη που θα παραβρεθεί στην ομιλία η Ελληνική Εταιρεία Anagenessis personal clinic θα κάνει Δωρεά 1 ευρώ στο σύλλογους" για την στήριξη του έργου του. Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια !!Να θυμάστε, η γνώση είναι δύναμη!!!!

Θα υπάρχουν κουπόνια για όσους θέλουν να δώσουν επιπλέον χρηματικό ποσό. - Ελεύθερη συνεισφορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ