ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα pitches συναντούν τα funds στο 2nd Hellenic Innovation Forum

Τα pitches συναντούν τα funds στο 2nd Hellenic Innovation Forum

Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν μία χώρα όπου η επιχειρηματικότητα ανθούσε και οι καινοτόμες ιδέες έβρισκαν πεδίο ανάπτυξης. Ακόμη και μέσα στην οικονομική κρίση, υπήρξαν αρκετά projects, τα οποία δείχνουν τις σημαντικές δυνατότητες που έχει το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό, όπως και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για επενδύσεις σε προσπάθειες με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και διεθνείς προοπτικές.

Αυτές οι προσπάθειες -η ανάδειξη αλλά και η ενίσχυση τους- θα αποτελέσουν τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί το 2nd Hellenic Innovation Forum (http://hif.com.gr - #hif18) που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Η εκδήλωση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, με τιμώμενη χώρα την Ολλανδία.

Τις δύο ημέρες που θα διαρκέσει το 2nd Hellenic Innovation Forum, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα σε καινοτόμες επιχειρήσεις να διαθέτουν τον δικό τους χώρο προκειμένου να δείξουν τις δυνατότητες των προϊόντων και των λύσεων που διαθέτουν.

Κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, οι παρουσιάσεις θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν τα θέματα που απασχολούν μία καινοτόμα και εξωστρεφή επιχείρηση σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης της. Αυτό σημαίνει ότι οι παρουσιάσεις θα αφορούν θέματα που απασχολούν μία ομάδα ή μία επιχείρηση που βρίσκεται σε διαφορετικά στάδια, όπως είναι:

 1. Ιδέα
 2. Start-up
 3. Growing Business
 4. Grown Business
 5. International Business

Τη δεύτερη ημέρα του 2nd Hellenic Innovation Forum, ορισμένα από τα καλύτερα projects της Ελλάδας, τα οποία, μάλιστα, βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις αναζήτησης χρηματοδότησης και στρατηγικών συνεργασιών, θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε ένα ειδικό event όπου η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε funds και εν γένει χρηματοδοτικούς φορείς, προσκεκλημένους από τους διοργανωτές.

Εάν είστε:

 • Άνθρωπος με μια ιδέα
 • Ερευνητής
 • Πανεπιστημιακός
 • Στέλεχος επιχείρησης
 • Start-up
 • Established επιχείρηση (που θέλει να χρηματοδοτήσει ή να εμπορευματοποιήσει κάποιο project)

Και ενδιαφέρεστε να παρουσιάσετε τις ιδέες σας ενώπιον επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα πρέπει να καταθέσετε την σχετική αίτηση http://hif.ethosevents.eu/pitching-registration-form/ έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.

Στο κοινό θα βρίσκονται ενδιαφερόμενοι επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό:

 • Εκπρόσωποι equifunds
 • Εκπρόσωποι family offices
 • Angel investors
 • Εκπρόσωποι venture capitals
 • Εκπρόσωποι private equity funds

Κατά τη διάρκεια αυτού του event, οι συμμετέχουσες εταιρείες και εν δυνάμει επιχειρηματίες πρόκειται να ομαδοποιηθούν σε τρεις (3) επιμέρους «κατηγορίες» ανάλογα με το ύψος της ζητούμενης χρηματοδότησης.

Elevator pitches (διάρκειας 8’ το κάθε ένα) σε 3 ενότητες:

Ζητούμενη χρηματοδότηση

► έως 500.000€

► 500.001€ έως 5.000.000€

► 5.000.001€ κ’ πάνω

Μετά το τέλος της παρουσιάσεων θα υπάρχει η δυνατότητα κλεισίματος Β2Β meetings μεταξύ των χρηματοδοτών και των υποψηφίων προς χρηματοδότηση.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι αιτήσεις συμμετοχής θα εξεταστούν από κριτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου http://hif.com.gr καθώς επίσης και τα social κανάλια Facebook, LinkedIn, twitter και YouTube.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ