ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Folli Follie ζημιώνει το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Η Folli Follie ζημιώνει το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων
Facebook

Μεγαλύτερη από 9 εκατ. ευρώ είναι η ζημιά που καταγράφει μέσα σε ένα χρόνο η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, από τη συμμετοχή της στη Folli Follie.

To Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων διαθέτει 643.887 μετοχές της Folli Follie, ήτοι το 0,96% της εταιρείας, συμμετοχή που στις 8 Ιουνίου 2017 άξιζε χρηματιστηριακά 14,1 εκατ. ευρώ. Σήμερα, δώδεκα μήνες μετά, οι 643.887 μετοχές της Folli Follie οριακά ξεπερνούν πλέον σε αξία τα 3 εκατ. ευρώ.

Αυτό συνεπάγεται πως η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας λογιστικά καταγράφει ζημία 9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση της Folli Follie έρχεται να αναδείξει το πόσο απροετοίμαστο είναι το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων στο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες ενεργητικής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου του.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας δεν έκανε τίποτα για να περιορίσει τη ζημιά του Δημοσίου και αυτό παρά το ότι ο πρώην οικονομικός διευθυντής (CFO) της Folli Follie Φραγκίσκος Γρατσώνης είναι από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου.

Η εξήγηση κρύβεται κατά πολλούς στο περιβόητο «Στρατηγικό Σχέδιο» της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας. Εκεί, σύμφωνα με το insider, διευκρινίζεται πως η κ. Αικατερινάρη και η ομάδα της δεν έχουν προχωρήσει σε ανάλυση και κατάρτιση στρατηγικών στόχων για εταιρείες στις οποίες το Υπερταμείο είναι μέτοχος μειοψηφίας, όπως δηλαδή η Folli Follie.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ