ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ από την Cosmos Business Systems

Επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ από την Cosmos Business Systems

Η ενίσχυση των εσόδων της, η επέκταση σε νέους τομείς όπως και σε νέες αγορές αποτελούν τους βασικούς στόχους του νέου επενδυτικού πλάνου, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, που ξεκινά να υλοποιεί η Cosmos Business Systems, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς ολοκληρωτές λύσεων (systems integrators) της ελληνικής και κυπριακής αγοράς στους τομείς της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και ασφάλειας, λογισμικού και εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cosmos Business Systems, Δημήτρης Δάφνης, κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της εταιρείας, οι επενδύσεις αφορούν τόσο την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού όσο των υποδομών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει, μεταξύ άλλων, 1 εκατ. ευρώ στο ανθρώπινο δυναμικό της, 2 εκατ. ευρώ σε υποδομές με το πλάνο να περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων (data center) και ενός χώρου για disaster recovery), ενώ 1,5 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης. Η διοίκηση της Cosmos Business Systems δίνει ιδιαίτερη έμφαση -πλέον- στο χώρο του δημοσίου τομέα και εκτιμά ότι θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν από την υλοποίηση νέων μεγάλων έργων σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι συμμετέχει ήδη σε έργα αξίας 100 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, το πλάνο περιλαμβάνει και την επέκταση στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Δάφνη, το επενδυτικό πλάνο θα χρηματοδοτηθεί είτε με ίδια κεφάλαια είτε με τραπεζικό δανεισμό, χωρίς να αποκλείονται και άλλες πηγές χρηματοδότησης μέσω ιδιωτικής ή/και δημόσιας τοποθέτησης. Ο επικεφαλής της Cosmos Business Systems έκανε γενικότερα λόγο για συγκέντρωση της ελληνικής αγοράς πληροφορικής και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπλοκής της εταιρείας σε κινήσεις εξαγορών ή συγχωνεύσεων.

Η διοίκηση της Cosmos Business Systems αναμένει τη φετινή χρονιά να κλείσει με έσοδα της τάξεως των 27 εκατ. ευρώ, ενώ ο στόχος είναι να φθάσει στα 36 εκατ. ευρώ το 2021. Το 2017 είχε κλείσει με 24 εκατ. ευρώ σε έσοδα και τη λειτουργική κερδοφορία στα 1,4 εκατ. ευρών, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ πωλήσεων είχε σημειωθεί το 2014 με 32 εκατ. ευρώ όταν η εταιρεία είχε αναλάβει αρκετά έργα στο δημόσιο τομέα. Γενικότερα, η Cosmos Business Systems βασίζεται πλέον αρκετά στον δημόσιο τομέα, ο οποίος αρκετές χρονιές φθάνει να αντιπροσωπεύει πάνω από το 60% των εσόδων.

Συνολικά, η Cosmos Business Systems έχει υλοποιήσει από το 2010 μέχρι σήμερα πάνω από 1000 έργα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συνεργασία με τους περισσότερους από τους μεγάλους προμηθευτές τεχνολογικών λύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Βασικός μέτοχος είναι ο κ. Δάφνης με περίπου 66%, ενώ στην εταιρεία συμμετέχουν τόσο η Vodafone (17%) όσο και ο όμιλος Quest Holdings (16%).

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ