ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καφές με ασυνήθιστη προέλευση από τη Nespresso

Καφές με ασυνήθιστη προέλευση από τη Nespresso

Μία Limited Edition ποικιλία από τα Νησιά Γκαλαπάγκος καταρρίπτει τους κανόνες του καφέ.

Γεννημένη στη Σάντα Κρουζ, ένα νησί που ανήκει στο αρχιπέλαγος Γκαλαπάγκος και έχει σχηματιστεί από εκρήξεις ηφαιστειακής λάβας, η Limited Edition ποικιλία της Nespresso, Galapagos Santa Cruz, είναι τόσο μοναδική όσο και η προέλευσή της.

Στον κόσμο του καφέ είναι γενικά αποδεκτό ότι όσο πιο μεγάλο είναι το υψόμετρο, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα του καφέ. Ο καφές Santa Cruz έρχεται να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, αφού το φυτό του καλλιεργείται σε εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο. Το νησί Σάντα Κρουζ έχει σχηματιστεί από εκρήξεις ηφαιστειακής λάβας και διαθέτει πληθώρα θρεπτικών συστατικών στο ασυνήθιστο έδαφός του, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος του κόσμου στο οποίο καλλιεργείται καφές.

Ο σπάνιος συνδυασμός ηλιοφάνειας, βροχής και ανάμικτων θερμοκρασιών της θάλασσας εκεί, κάνει τους καρπούς του καφέ να ωριμάζουν με πιο αργό ρυθμό και να αναπτύσσουν περισσότερα σάκχαρα, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα φλιτζάνι με έντονη πολυπλοκότητα γεύσεων.

Οι φυσικές συνθήκες του νησιού σε συνδυασμό με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τους καλλιεργητές για τη συγκομιδή του καφέ τους εκεί, δίνουν έναν ολοκληρωμένο espresso με γεμάτο σώμα, ενώ το σταδιακό και μέτριας έντασης καβούρδισμα αναδεικνύει νότες γλυκών δημητριακών και μπισκότου.

ΒΑΣΙΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΦIΛ: Γλυκά δημητριακά

ΠΡΟΦΙΛ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ: Γεμάτο, με κάποια πικράδα που θυμίζει κακάο και γεμάτο σώμα. Νότες καβουρδίσματος με γλυκά δημητριακά και μπισκότο.

Η ποικιλία Galapagos Santa Cruz θα διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσω των Nespresso Boutiques, καθώς και μέσω παραγγελιών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso, online στο www.nespresso.com και μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ