ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στον Πτωχευτικό - Δέσμευση Κουτσολιούτσου πως θα αποχωρήσει

Νέα αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στον Πτωχευτικό - Δέσμευση Κουτσολιούτσου πως θα αποχωρήσει
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αύριο αναμένεται να συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η νέα αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να εξασφαλίσει προστασία από τους πιστωτές της.

Η αίτηση κατατέθηκε σήμερα και αφού πρώτα είχε δοθεί επιστολικά (Letter of Interest - LOI) από ομάδα ομολογιούχων που αντιπροσωπεύουν το 20% των δανειστών της Folli Follie η συναίνεση τους για την υπαγωγή της εισηγμένης εταιρείας στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για να δοθεί αυτή η συναίνεση ο διευθύνων συμβούλου της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, δεσμεύθηκε γραπτώς πως θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος του έτους.

Προκειμένου να έχει τύχη η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα και να λάβει η εισηγμένη προστασία από τους πιστωτές της, θα πρέπει να καταθέσει σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης όπου θα περιγράφει το πως θα διασφαλίσει χρηματοδότηση και θα βρει επενδυτές.

Να σημειωθεί πως για αύριο έχει προγραμματιστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η συζήτηση επί της αίτησης προσωρινής διαταγής 56 μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών κατά της Folli Follie και των ορκωτών ελεγκτών της, ως πιθανώς υπαιτίων για τη διάπραξη απάτης και άλλων αδικημάτων χρηματιστηριακής υφής.

Αύριο, αναμένεται να γίνει επίσης γνωστή και η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ