Θετικό το ΕΒΕΑ στο νέο πλαίσιο διαχείρισης των «κόκκινων» δάνειων
Θετικός εμφανίσθηκε σήμερα σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος για το σχέδιο νόμου που αφορά στο πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δάνειων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Μίχαλος συνολικά στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σήμερα 765.000 επιχειρήσεις. Έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016, θα περάσουν από αξιολόγηση οι επιχειρήσεις με κόκκινα δάνεια που έχουν τζίρο 50 εκατ. ευρώ ή απασχολούν 250 εργαζόμενους και οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 200- 300 εταιρείες.
Μετά το Φεβρουάριο του 2016 θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις υπόλοιπες 100.000 -120.000 ελληνικές επιχειρήσεις με «κόκκινα δάνεια». Σημειώνεται ότι από αυτές τις 120.000 οι 6.000 είναι επιχειρήσεις ληξιπρόθεσμα δάνεια πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ εκάστη.
«Κανένα επενδυτικό κεφάλαιο δεν ασχολείται με διάσπαρτες και μεμονωμένες περιουσίες. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν επιχειρηματίες που είναι νοικοκύρηδες, θέλουν να συνεχίσουν να παράγουν αλλά δανείσθηκαν και λόγω της κρίσης φορτώθηκαν με χρέη αλλά δεν υπήρχε μέχρι σήμερα το νομοθετικό πλαίσιο για να λύσουν το πρόβλημα τα τραπεζικά στελέχη», ανέφερε ο κ. Μίχαλος.
Ο ίδιος απεκάλυψε ότι έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και με δύο τράπεζες για το ενδεχόμενο να αναλάβουν τα επιμελητήρια ρόλο συμβούλου - διαμεσολαβητή στη διαδικασία αξιολόγησης των επιχειρήσεων των οποίων τα δάνεια πρόκειται να μεταβιβασθούν.
Πότε ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
05:00
Εγγραφές για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) - Πότε λήγει η προθεσμία
04:00
Τι αλλάζει στα δικαιώματα συγγενών και συντρόφων με το νέο κληρονομικό δίκαιο
03:00
Αυτά είναι τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ που θα καταβληθούν στα τέλη Αυγούστου
02:00