ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπεγράφη η αναθεωρημένη συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Υπεγράφη η αναθεωρημένη συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Αεροφωτογραφία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, που από το 1959 δεσπόζει στην πευκόφυτη πλαγιά πάνω από τον κόλπο του Λαιμού της Βουλιαγμένης www.arionresortathens.com

Υπεγράφη την Τρίτη το μεσημέρι η συμφωνία μεταξύ του τουρκοαραβικού επενδυτικού σχήματος Jermyn Street Real Estate, της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, όπως αυτό είχε συμφωνηθεί πριν από την παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Από αυτά, η Εθνική Τράπεζα θα λάβει τα 300 εκατ. ευρώ και το ΤΑΙΠΕΔ τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας

Πριν από εννιά μήνες, το ΣτΕ είχε απορρίψει το αρχικό σχέδιο, που προέβλεπε αυξημένη δόμηση 35.000 τ.μ. για 100 κατοικίες στο σημερινό χώρο του συγκροτήματος, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα της περιοχής.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας είχε δηλώσει προ δεκαημέρου ότι ορθώς το ΣτΕ παρενέβη τότε και πως το νέο σχέδιο, το οποίο τελικά υπεγράφη σήμερα, είναι κοντά στην απόφαση του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου, καθώς προβλέπει πολύ ηπιότερη της αρχικής οικιστική ανάπτυξη.

Αν εγκριθεί, θα κατασκευαστούν δεκατρείς κατοικίες και δύο ξενοδοχεία έξι αστέρων στη θέση των σημερινών μονάδων Arion Hotel και WestIn Hotel.

Στο επενδυτικό σχήμα των προτιμένων αγοραστών συμμετέχουν τα δύο κρατικά επενδυτικά ταμεία από το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και ο τουρκικός όμιλος Doğuş Holding.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ