ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Philip Morris International ανακοίνωσε την έγκριση πώλησης του IQOS στις ΗΠΑ

Η Philip Morris International ανακοίνωσε την έγκριση πώλησης του IQOS στις ΗΠΑ

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Η.Π.Α. επιβεβαίωσε στις 30 Απριλίου ότι το IQOS, το ηλεκτρικά θερμαινόμενο σύστημα καπνού της Philip Morris International (PMI), είναι κατάλληλο για την προστασία της δημόσιας υγείας και ενέκρινε την πώλησή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η απόφαση του FDA είναι αποτέλεσμα της ενδελεχούς αξιολόγησης της αίτησης της PMI προς τον Οργανισμό, που υποβλήθηκε το 2017, για την έγκριση της κυκλοφορίας του προϊόντος.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS θερμαίνει – αλλά δεν καίει – τον καπνό. Είναι το πρώτο ηλεκτρικά θερμαινόμενο προϊόν καπνού που λαμβάνει άδεια πώλησης στις Η.Π.Α., σε συνέχεια του νόμου του 2009, που εξουσιοδοτεί τον FDA να ρυθμίζει τα προϊόντα καπνού, συμπεριλαμβανομένης της εποπτείας των καινοτόμων προϊόντων.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του FDA ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της PMI, είπε:

“Η απόφαση του FDA να εγκρίνει την κυκλοφορία του IQOS στις Η.Π.Α. είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τους περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανούς, άνδρες και γυναίκες, που καπνίζουν. Κάποιοι θα διακόψουν το κάπνισμα. Οι περισσότεροι δεν θα το διακόψουν και για αυτούς το IQOS προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή χωρίς τον καπνό του τσιγάρου. Μόνο μέσα σε δυο χρόνια, 7,3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εγκατέλειψαν εντελώς το τσιγάρο και το αντικατέστησαν με το IQOS. Η σημερινή απόφαση του FDA δίνει αυτή την ευκαιρία και στους Αμερικανούς ενήλικους καπνιστές. Όλοι μας στην PMI είμαστε αποφασισμένοι να αντικαταστήσουμε τα συμβατικά τσιγάρα με εναλλακτικά προϊόντα χωρίς τον καπνό του τσιγάρου, που συνδυάζουν προηγμένη τεχνολογία και αυστηρή επιστημονική τεκμηρίωση. Η ανακοίνωση του FDA είναι ένα ιστορικό ορόσημο.”

Πρόσθεσε, “Η απόφαση καθορίζει σαφείς οδηγίες για την κυκλοφορία του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων μάρκετινγκ, που μεγιστοποιούν την ευκαιρία για τους ενήλικες να αντικαταστήσουν τα συμβατικά τσιγάρα, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την μη ενδεδειγμένη χρήση του. Υποστηρίζουμε πλήρως αυτόν τον στόχο. Ο FDA έχει θέσει υψηλές προδιαγραφές και θα δουλέψουμε μαζί του για να εφαρμόσουμε την απόφαση ώστε το IQOS να φτάσει στο κατάλληλο κοινό – τους ενήλικους καπνιστές.”

Η PMI θα διαθέσει το IQOS στην αγορά των Η.Π.Α. μέσω αποκλειστικής άδειας με την Altria Group, Inc., της οποίας η θυγατρική Philip Morris USA έχει την τεχνογνωσία της αγοράς και τις υποδομές για να διασφαλίσει την επιτυχημένη κυκλοφορία του. Η PM USA είναι έτοιμη να ξεκινήσει το πλάνο λανσαρίσματος του IQOS.

Η PMI υπέβαλε εμπεριστατωμένη επιστημονική τεκμηρίωση για την υποστήριξη αφενός της αίτησης άδειας κυκλοφορίας (Premarket Tobacco Product Application - PMTA) και αφετέρου της παράλληλης αίτησης για την έγκριση του IQOS ως «Προϊόν Καπνού Τροποποιημένου Κινδύνου» (Modified Risk Tobacco Product Application - MRTPA), που ο FDA συνεχίζει να εξετάζει.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές, ανέφερε «Η απόφαση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για τους ενήλικους καπνιστές των ΗΠΑ οι οποίοι θα έχουν, πλέον, πρόσβαση σε καλύτερες εναλλακτικές σε σχέση με το τσιγάρο, όπως και τα 7,3 εκατομμύρια καπνιστές στον κόσμο. Στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι καπνιστές στρέφονται αποκλειστικά στο IQOS, με σημαντικό μερίδιο αγοράς πανελλαδικά, καθιστώντας τη χώρα μας την 3η αγορά του IQOS παγκοσμίως μετά την Ιαπωνία και τη Λιθουανία, όπως ανακοίνωσε η ΡΜΙ στην χθεσινή ετήσια συνέλευση των μετόχων της. Το εργοστάσιο της Παπαστράτος είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις.»

Philip Morris International: Προσφέροντας ένα μέλλον χωρίς τον καπνό του τσιγάρου

Η Philip Morris International (PMI) οδηγεί τον μετασχηματισμό της καπνοβιομηχανίας προς ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου ώστε τελικά τα τσιγάρα να αντικατασταθούν με προϊόντα που δεν παράγουν καπνό, προς όφελος των ενηλίκων, οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση θα συνέχιζαν να καπνίζουν, της κοινωνίας, της εταιρείας και των μετόχων της. Η ΡΜΙ είναι η κορυφαία εταιρεία καπνού παγκοσμίως, η οποία ασχολείται με την κατασκευή και την πώληση τσιγάρων, προϊόντων που δεν παράγουν καπνό τσιγάρου και συνδεόμενων με αυτά ηλεκτρονικών συσκευών και συνοδευτικών εξαρτημάτων, και άλλων προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη σε αγορές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η ΡΜΙ οικοδομεί ένα μέλλον σε μια νέα κατηγορία προϊόντων απαλλαγμένων από τον καπνό του τσιγάρου, τα οποία αν και δεν είναι ακίνδυνα, αποτελούν μια πολύ καλύτερη επιλογή σε σχέση με τη συνέχιση του καπνίσματος. Αξιοποιώντας διεπιστημονικές ικανότητες για την ανάπτυξη προϊόντων, εγκαταστάσεις αιχμής και επιστημονική τεκμηρίωση, σκοπός της ΡΜΙ είναι να διασφαλίσει ότι τα απαλλαγμένα από τον καπνό του τσιγάρου προϊόντα της ικανοποιούν τις προτιμήσεις των ενηλίκων καταναλωτών και πληρούν τις αυστηρές κανονιστικές απαιτήσεις. Το χαρτοφυλάκιο της σειράς προϊόντων IQOS της ΡΜΙ περιλαμβάνει προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και προϊόντα ατμίσματος που περιέχουν νικοτίνη. Στις 31 Μαρτίου 2019, η ΡΜΙ εκτιμά ότι περίπου 7,3 εκατ. ενήλικοι καπνιστές παγκοσμίως έχουν ήδη σταματήσει το κάπνισμα και έχουν στραφεί στο προϊόν θερμαινόμενου καπνού της εταιρείας, το οποίο διατίθεται σε 47 αγορές, με την επωνυμία IQOS. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τους ιστότοπους www.pmi.com και www.pmiscience.com.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ