ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν μπορείς να ξεφυλλίσεις έναν ολόκληρο κόσμο στο... Βαρικό Φλώρινας!

Όταν μπορείς να ξεφυλλίσεις έναν ολόκληρο κόσμο στο... Βαρικό Φλώρινας!

Τη δυνατότητα να ξεφυλλίσουν έναν ολόκληρο κόσμο θα έχουν από σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι στο απομακρυσμένο Βαρικό Φλώρινας. Μία δημοτική παιδική βιβλιοθήκη θα εγκαινιαστεί και ένα ακόμη παράθυρο στη γνώση θα ανοίξει για όλους όσοι γνωρίζουν την αξία των εκτυπωμένων σελίδων που εξιστορούν φανταστικές ή πραγματικές πλοκές στο πέρασμα του χρόνου.

Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS, που υποστηρίζει εμπράκτως την πρωτοβουλία του Δικτύου Εθελοντών «Journalists Acting», ανέλαβε τη μελέτη, το σχεδιασμό, την επίπλωση και διακόσμηση μίας ακόμη βιβλιοθήκης, της έβδομης κατά σειρά, που πήρε σάρκα και οστά σε μία απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, στο Βαρικό Φλώρινας.

Το CNN.gr βρέθηκε εκεί και κατέγραψε την αγωνία των εθελοντών που επί δύο συνεχόμενες ημέρες αγωνιούσαν για να καταφέρουν να παραδώσουν στους 600 κατοίκους του χωριού μια πληρέστατη βιβλιοθήκη με χιλιάδες τίτλους βιβλίων. Το άρωμα του χαρτιού πλημμύρισε τις δύο αίθουσες και από το απόγευμα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο, αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Μπαίνοντας στη δημοτική παιδική βιβλιοθήκη, η υφή των εξωφύλλων και οι ήρωες των βιβλίων, θα είναι πλέον η συντροφιά όλων όσοι χρειάζοταν να διανύσουν χιλιόμετρα για να βρεθούν λίγο πιο κοντά στη πηγή της γνώσης. Η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτή θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή δημιουργικότητας και ανταλλαγής απόψεων, γεμίζοντας ανακούφιση και υπερηφάνεια τους ανθρώπους της ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS και του Δικτύου Εθελοντών «Journalists Acting».

Να σημειωθεί πως σημαντική ήταν η βοήθεια των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων που αδιάκοπα συνεισέφεραν μέχρι όλα να είναι έτοιμα. Μοίρασαν απλόχερα τη βοήθεια, τις γνώσεις τους, αλλά κυρίως τα ζεστά χαμόγελά τους.

Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Δημοτικού Σχολείου Βαρικού, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 18.00.

Διαβάστε περισσότερα στο ikea.gr/stathmoiharas

ΔΗΜΟΦΙΛΗ