ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Better Life Challenge: Μοιραστείτε την ιδέα σας και βοηθήστε τα Άτομα με Αναπηρίες

Better Life Challenge: Μοιραστείτε την ιδέα σας και βοηθήστε τα Άτομα με Αναπηρίες

Από το γραφείο μέχρι το σπίτι, από τη μαγειρική έως την οδήγηση και από τη διασκέδαση μέχρι τη μόρφωσή μας. Η τεχνολογία έχει βελτιώσει την καθημερινότητά μας με ποικίλους τρόπους, αναβαθμίζοντας και διευκολύνοντας τη ζωή μας σε πολλά επίπεδα.

Με το 2020 να είναι ήδη εδώ, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η δύναμη της τεχνολογίας είναι τόσο μεγάλη στις μέρες μας, που χρειάζεται απλώς μια πρωτότυπη tech ιδέα, ένα καινοτόμο τεχνολογικό προϊόν ή μια αφορμή για να μπορέσει κάθε άτομο στην κοινωνία μας να εξελίξει τις ικανότητές τους και να έχει μία καλύτερη ζωή.

Ναι, ο κόσμος μας αλλάζει χάρη στη δύναμη της τεχνολογίας και μια σύντομη ανασκόπηση στην τελευταία δεκαετία και τον σημαντικό βαθμό στον οποίο η τεχνολογία έχει βελτιώσει τις ζωές εκατομμυρίων ατόμων με αναπηρία, αποδεικνύει ότι στις μέρες μας, η καινοτομία αποτελεί απαραίτητο «συστατικό» για μια καλύτερη ζωή για όλους.

Η σημασία του να δημιουργείς μια καλύτερη ζωή από μια ιδέα

Εκείνοι που πιστεύουν στην απίστευτη δύναμη της τεχνολογίας, λοιπόν, αναγνώρισαν από τη πρώτη στιγμή την αξία του Better Life Challenge. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο για τα ελληνικά δεδομένα tech διαγωνισμό καινοτομίας που δημιουργήθηκε με σκοπό να βελτιώσει τη ζωή ατόμων με αναπηρία και παράλληλα, να δώσει την ευκαιρία σε start uppers, μέλη των πανεπιστημιακών ομάδων ή απλώς σε κάθε λάτρη των εφευρέσεων, να μοιραστούν με όλους τα ταλέντα και τις τεχνολογικές τους ιδέες ή προτάσεις και να δημιουργήσουν μία καλύτερη ζωή με το έργο τους.

Το σημαντικό αυτό challenge ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν από μερικές ημέρες, κατά τη διάρκεια του κορυφαίου συνεδρίου καινοτομίας και τεχνολογίας, SingularityU Greece Summit, από έναν από τους premium partner του συνεδρίου, την εταιρεία Κωτσόβολος. Και το γεγονός και μόνο ότι το SingularityU Greece Summit συνιστά ένα ετήσιο σημείο αναφοράς καινοτόμων και πρωτοποριακών ιδεών, εξηγεί το πώς η πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία, θα λειτουργήσει ως καταλύτης εξέλιξης αλλά και σημείο καμπής για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των start-ups και κάθε μορφής καινοτόμων ιδεών.

2 copy

Η σημασία του Better Life Challenge

Στην περίπτωση που διερωτάστε αναφορικά με τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, αρκεί να αναφέρουμε πως σήμερα το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού -δηλαδή, 1,2 δισεκατομμύρια άτομα- έχει κάποιας μορφής αναπηρία. Μάλιστα, υπολογίζεται πως τα ποσοστά αναπηρίας σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών «αγγίζουν» τα 95 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά δε στην Ελλάδα συγκεκριμένα, αξίζει να σημειώσουμε πως τα ποσοστά είναι εξίσου ανησυχητικά, με τον αριθμό των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας να υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο. Αν αναλογιστούμε, μάλιστα, πως εκτός από άτομα με εμφανείς αναπηρίες ή κινητικά θέματα, ο όρος ΑμεΑ αφορά επίσης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, ακοής και μεταξύ άλλων, νοητικής υστέρησης μπορούμε να αντιληφθούμε πιο εύκολα τη σημασία μιας πρωτοβουλίας όπως το Better Life Challenge.

Πώς μπορεί να λάβει κάποιος μέρος στον διαγωνισμό

Στην περίπτωση, λοιπόν, που ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό καινοτομίας Better Life Challenge ή γνωρίζετε κάποιο άτομο ή μία ομάδα που έχουν μια τεχνολογική λύση που μπορεί έμπρακτα να ενδυναμώσει και να οδηγήσει τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες σε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, τότε αξίζει να γνωρίζετε πως τα βήματα συμμετοχής στο challenge είναι απλά.

Για την ακρίβεια, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απλώς να καταθέσουν την τεχνολογική τους πρόταση εδώ έως τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Οι τρεις πρώτες λύσεις θα βραβευτούν στην κορυφαία έκθεση τεχνολογίας Thanks to Tech της Κωτσόβολος που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, με το πρώτο βραβείο να περιλαμβάνει 10.000 ευρώ και υποτροφίες πτυχίου master από το BCA College, το δεύτερο μια δωροεπιταγή συνολικής αξίας 2.000 ευρώ και το τρίτο μια δωροεπιταγή 1.000 ευρώ.

Πείτε «ναι» στο Better Life Challenge, κάντε την αίτησή σας τώρα εδώ και αποκτήστε την ευκαιρία να δείτε την ιδέα σας να προσφέρει μια καλύτερη ζωή σε ανθρώπους με αναπηρίες.

Ας ελπίσουμε πως στο μέλλον θα δούμε και άλλες, ανάλογες tech ενέργειες, δηλαδή καινοτόμες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να προσφέρουν μια καλύτερη ζωή σε όλους, αναδεικνύοντας ταλέντα και ιδέες που αξίζει να βγουν στην επιφάνεια και δίνοντας σε εκατομμύρια συνάνθρωπους μας την ευκαιρία να εξελίξουν τις ικανότητές τους.

Η δύναμη της τεχνολογίας είναι μεγάλη και είναι στα χέρια μας να την κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη!